En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Dondurma Pasta

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Dondurma Pasta
Dondurma Pasta

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Pişirme Süresi : 40 dk

Kaç Kişilik : 8

Geleneksel lezzetlerimizden Dondurma Pasta, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Kim demiş pasta yalnızca doğum günlerinde, düğünlerde kesilir diye? Ayrıca nereden çıkmış pasta yalnızca kek, çikolata, krema ve meyvelerden hazırlanır görüşü? Pasta hakkındaki tüm kalıpları kıracak bir tarifle karşınızdayız. Geçmişi 13. yüzyıla dayanan pasta, ekmeğin yapıldığı zamanlardan bu yana hazırlanıyor. Aslında tarihte pastacılık da insanoğlunun ilk ekmeği yapıp, onu çeşitli malzemelerle tatlandırmasıyla başlıyor. O zamanlar bile pasta yapımında kuruyemiş kullanılmış ve bu kekler genellikle dini törenlerde sunulmak üzere yapılırmış. Günümüzde pastada kullanılan malzemelerin sınırı yok. Dondurmalı pasta ise bulunduğu yeri adeta şölene çeviriyor! Şimdi size iftar sofrasına özel hazırlayabileceğiniz geleneksel dokunuşlu modern bir pasta öneriyoruz.  

Dondurma Pasta Malzemeleri

  • 1 adet Algida Maraş Usulü Sütü Bol
  • 1 adet pandispanya, küçük boy
  • 1 su bardağı ceviz, ince kıyılmış
  • 5-6 adet kuru incir
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • yarım su bardağı şerbet
  • 1 adet krem şanti, toz
  • 2 su bardağı süt

Süslemek için

  • 1 yemek kaşığı karamel sos
  • 4-5 adet taze kuru incir

Dondurma Pasta Nasıl Yapılır?

  1. Dondurmayı yumuşaması için yarım saat kadar buzdolabının normal bölümünde bekletirken paket üzerindeki talimatlara uygun olarak kremşantiyi hazırlayın. 
  2. Pandispanya kekinin altını ve üstünü şerbetle ıslatın. 
  3. Krem şantinin yarısı ile dondurmayı derin bir kapta çırpın, yoğun kremamsı bir kıvam elde edince kırılmış cevizleri ve tarçını ekleyip spatula yardımıyla karıştırın. 
  4. Pastanın içinde kullanacağınız kuru incirleri rondodan geçirip dondurmalı karışıma ekleyin. 
  5. Karışımı pandispanya kekinin üzerine dökün ve üst kısmını kapatıp düzgünce yerleşmesini sağlayın. 
  6. Kalan krem şanti ile pastanın üzerini kaplayın ve 20 dk derin dondurucuda bekletin. 
  7. Çıkardıktan sonra karamel sos ve dilimlenmiş incirle soğuk servis edin. 

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Dondurma Pasta ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020