En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Dondurmalı Çıtır Baklava Dilimleri

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Dondurmalı Çıtır Baklava Dilimleri
Dondurmalı Çıtır Baklava Dilimleri

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 10 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 4

Dondurmalı Çıtır Baklava Dilimleri tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Ortası kuruyemiş dolu koca bir dilim dondurmanın üzerinde çıtır çıtır bir yufka ile hem tanıdık hem de sıra dışı bir kombinasyon… Sıra dışılık demişken, baklavanın hem çok trend hem de ferah versiyonu için soğuk baklava tarifimize mutlaka göz atın! Dondurmalı çıtır baklava dilimleri kadar ferah ve lezzetli diğer dondurmalı tatlılar için de sizi yazımıza davet edelim!

Dondurmalı Çıtır Baklava Dilimleri Malzemeleri

  • 1 litre (l) Algida Maraş Usulü Sade Dondurma
  • 3 yemek kaşığı ceviz, doğranmış
  • 3 yemek kaşığı Antep fıstığı, doğranmış
  • 3 yemek kaşığı badem, rendelenmiş
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı Knorr Tarçın
  • 2 adet baklava yufkası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı bal

Dondurmalı Çıtır Baklava Dilimleri Nasıl Yapılır?

  1. Ceviz, Antep fıstığı ve bademleri bir tepsiye dizip önceden ısıtılmış 200°C fırında yaklaşık 5 dakika, kuruyemişler altın rengi olana kadar kavurun. Fırından çıkardıktan sonra kuruyemişleri pudra şekeri ve tarçın ile karıştırarak bir kapta soğumaya bırakın.
  2. Dikdörtgen bir kek kalıbının içini streç film ile kaplayın. Dondurmanın yarısını, üzeri pürüzsüz olana dek bastırarak dikdörtgen kek kalıbına boşaltın. Üzerine yemişlerle yapmış olduğunuz karışımın yarısını dökün, dondurmanın içine nüfus edebilmesi için biraz bastırın. En üste dondurmanın kalan yarısını ekleyip düzleştirdikten sonra üzerini streç film ile kaplayıp buzlukta bekletin.
  3. İki yufkayı üst üste koyarak diklemesine 4 parçaya ayırın. Daha sonra bu 8 dikey parçayı üst üste koyarak enine 4 parçaya ayırın. Toplamda 32 parça dikdörtgen şeklinde yufka elde edeceksiniz. (Her bir baklava porsiyonunuz 4 yufka diliminden oluşacak.) Yağlı kağıtla kapladığınız fırın tepsisine 8 parça yufkayı yan yana dizin ve her birinin üzerine erittiğiniz tereyağını fırça yardımıyla sürün. Bu işlemi ikinci, üçüncü ve dördüncü yufka katları için tekrarlayın. Dördüncü katın üzerini yağladıktan sonra biraz bal sürün, ardından da kuruyemiş karışımınızı üzerlerine serpin. Fırına atıp yufka altın rengi alana ve çıtır çıtır olana dek 6-8 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  4.  
  5. Çıtır baklava dilimlerini servis edeceğiniz zaman, kek kalıbındaki dondurmanızı çıkarın, streç filmden ayırın ve dilimleyin. Her bir dondurma dilimini, bir baklava dilimi ile tabaklara yerleştirerek, üzerine biraz bal gezdirdikten sonra servis edin.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Dondurmalı Çıtır Baklava Dilimleri ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020