En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Dondurmalı İrmik Helvası

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Dondurmalı İrmik Helvası
Dondurmalı İrmik Helvası

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Dondurmalı İrmik Helvası. 7’den 70’e çok sevilen, kaşık kaşık yenen, yemelere doyulamayan bir tarifle geliyoruz bugün karşınıza. İrmik helvası zaten çok seviliyor, bol bol da mutfaklarımızda pişiriliyor. Bugün ona leziz bir ekleme yapıyoruz, meşhur irmik helvasını Algida Maraş Usulü Bol Kaymak dondurmayla taçlandırıyoruz! Dondurmalı irmik helvası yapılışıyla da tadıyla da favori tariflerinizden olacak çünkü 1 saatten kısa sürede mutfaktaki işiniz bitecek! Sadece 20 dakika pişecek bu tarifimiz, 15 dakika dinlenme süresinde hazırlanacak sunumla oldukça pratik. Hal böyle olunca, evde dondurmalı irmik helvası yapmak gözlerde büyümeyecek. 🙂 Hemen dondurmalı irmik helvası yapımına geçmeden önce sizleri birkaç enfes tarifimizle daha tanıştırmak istiyoruz. Şerbetli tatlıların şahı irmikli şekerpare, leziz mi leziz irmikli ve bademli toplar ve son olarak sütlü irmik tatlısı tarifi çay saatlerinize çok yakışacak. Dondurmalı irmik helvamızın hazırlanışında da tıpkı diğer helvalar gibi birkaç ufak püf noktası var. Öncelikle fıstıkları tam ayarında kavurmalısınız. Fıstıklarınız ne bembeyaz ne de yanmış gibi simsiyah olmalılar. Orta ateşte kavurmak, daha kontrollü olmanızı sağlayacaktır. Ayrıca irmiklerin tavaya eklenip kavurulması da en önemli adımlardan. Yakmadan, kontrollü bir şekilde iyice kavurarak altın rengi olmalarını sağlamalısınız. Bu şekilde hem leziz hem de göz alıcı bir irmik helvası elde edebilirsiniz. Çay saatlerinin favorisi dondurmalı irmik helvası tarifi; şeker oranı çok yüksek olmayan bir bardak buzlu limonatayla, bir kupa filtre kahveyle veya tavşan kanı demlenmiş bir fincan çayla çok yakışacaktır. Filtre kahveye arzuya göre süt eklemesi yapıp tadını yumuşatabilirsiniz de! 🙂 Dondurmalı irmik helvası tarifimiz, diyetlere düşman tarifler arasında yer alıyor diyebiliriz. Kalori hesabı yapıyorsanız dondurmalı irmik helvasını dikkatli tüketmenizi öneririz zira bir porsiyon irmik helvası ortalama olarak 540 kalori, 1 top kaymaklı dondurma ortalama olarak 110 kalori. Hemen üzülmeye mahal yok. Diğer öğünlerinizdeki kalori miktarını düşürerek kendinizi bu leziz dondurmalı irmik helvasıyla gönül rahatlığıyla şımartabilirsiniz. 🙂 Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Dondurmalı İrmik Helvası Malzemeleri

    Ana malzemeler

    • 3 yemek kaşığı tereyağı
    • 1,5 su bardağı irmik
    • 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
    • 1/4 su bardağı çam fıstığı

    sos için

    • 1,5 su bardağı su
    • 1,5 su bardağı süt
    • 1,5 su bardağı şeker

    servis için

    • 8 top Algida Maraş Usulü Bol Kaymak
    • 1 yemek kaşığı Antep fıstığı

    Dondurmalı İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

    1. Su, süt ve şekeri küçük bir tencerede kaynatıp kenara alın.
    2. Tereyağı ve ayçiçek yağını eritin, orta ateşte çam fıstıklarını ekleyip kavurun.
    3. İrmiği ekleyip, orta ateşte sürekli karıştırarak 10′ kavurun.
    4. Sütü yavaş yavaş ilave ederek pişirin, altını kısıp 5′ kapağı kapalı olarak pişirin. Ocaktan alıp, oda sıcaklığında 15′ dinlenmeye alın.
    5. Dondurma ve Antep fıstığı ile servis edin.

    Bu nefis Dondurmalı İrmik Helvası tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020