En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Duvaklı Pilav Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Duvaklı Pilav Tarifi
Duvaklı Pilav Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Duvaklı Pilav Tarifi. Pilavın Türk mutfağındaki sarsılmaz tahtından, gönüllerimizde ve damaklarımızda bıraktığı izden bahsetmeye hiç gerek yok. Üzerine kavurma, tavuk, kuru fasulye, nohut ve akla gelebilecek pek çok şey eklenebilen pilav, bu sefer kıyma ile taçlanacak; adı duvaklı pilav tarifi olacak! Duvaklı pilav nedir ve duvaklı pilav nerenindir biraz bahsedelim mi ilk olarak? Ardından yapılışına değinip önemli kısımlara geçeceğiz! Duvaklı pilavın tabanı, bildiğimiz pilav aslında. Üzerinde kavrulmuş kıyma bulunuyor ve en üstte de bademlerle son dokunuş yapılıyor. Bu leziz tarifin memleketi ise Diyarbakır. Yapılışı ise şöyle;  Yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinçleri ısınan yağa ekleyip 2 dakika kavuruyoruz. Tereyağını ilave ediyoruz. Sıcak su ile bulyonu karıştırıp ilave ediyoruz. Karıştırıp, kapağını kapatıyoruz. Kısık ateşte suyunu çekene dek yaklaşık 12 dakika kadar pişiriyoruz. Üzerine bir bez örtüp, ocaktan alıp, kapağı kapalı olarak oda sıcaklığında dinlenmeye bırakıyoruz. Kıymayı ısınmış yağa ekleyip, 3 dakika suyunu salmaya başlayana dek kavuruyoruz. Suyunu salmaya başlayınca soğanları ekleyip karıştırıyoruz. Suyunu çekene dek yaklaşık 5 dakika kavurup kenara alıyoruz.  Yuvarlak bir kabın içerisine önce kavrulmuş bademleri ekleyip, üzerine kıymalı harcı ekliyoruz ve düzlüyoruz. Üzerine pilavı ilave edip, düzlüyoruz. Düz ve geniş bir tabağa ters çeviriyoruz. Üzerine maydanoz ile servis edebilirsiniz. Duvaklı pilav yapılışını gördük. Sırada duvaklı pilavın yanına ne gider, püf noktaları nelerdir ve benzer pilav tarifleri var mıdır, onlara değinmek var!  Duvaklı pilav tarifinde badem olmazsa olmaz. Bu bademlerin kabukları ise maalesef biraz tat kaçırıyor. En güzel sunum ve lezzeti yakalamak için bademleri, yemek yapımına başlamadan önce soymak gerekiyor. Bunun püf noktası ise biraz kaynar su gerektiriyor. Şöyle; Bir kaseye kaynar su doldurun. Kabuklu bademleri bu suya ekleyin ve su soğuyana kadar bekletin. Kaynar su soğuduğunda bademin kabukları da yumuşamış olacak. Bu şekilde bıçak gibi aletle kullanmadan ellerinizle kolaylıkla soyabileceksiniz. Enfes duvaklı pilav tarifinin yanına ne hazırlarsak eksiksiz bir menü oluştururuz biraz da ondan bahsedelim mi? Başlangıç olarak sebze çorbası, mantar çorbası veya domates çorbası hazırlayabilirsiniz. Ara sıcak olarak sıcak ot tabağı, mantar sote veya kaşar peynirli mantar ızgara; çorba seçiminize göre yerini alabilir. Ana yemek olarak duvaklı pilav ve yancı olarak domatesli soğan salatası zaten çok yakışacaklar. İçecek olarak bizim gönüllerimizden bol köpüklü bir bardak ayran geçiyor ancak sevmiyorsanız ev yapımı limonata veya ev yapımı meyveli soğuk çay tercih edebilirsiniz. Duvaklı pilav tarifi, diyet menülerine gönül rahatlığıyla önerebildiğimiz tariflerden değil ne yazık ki. Bir porsiyonunda 380 kalori bulunan duvaklı pilav yemeği bu kaloriyi sadece protein, karbonhidrat ve yağdan sağladığı için dengeli bir öğün olamıyor tek başına. Sebze çorbası, salata, turşu gibi besinlerle desteklenmesi şart. En az duvaklı pilav tarifi kadar leziz olan birkaç pilav tarifimiz daha var. Bunlar, alışık olduğumuz pilavlardan biraz farklı üstelik. Öncelikle kişmişli pilav tarifi, ardından kazmaklı pilav tarifi ve son olarak da çıngıllı pilav tarifi, onları keşfetmeniz için bekliyor.   Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Duvaklı Pilav Tarifi Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 2 su bardağı baldo pirinç, sıcak suda bekletilmiş, süzülmüş
    • 3 su bardağı su, sıcak
    • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 adet soğan, küp doğranmış
    • 250 gram (g) dana kıyma, az yağlı
    • 1/2 tatlı kaşığı Knorr Karabiber
    • 1/4 demet maydanoz, ince kıyılmış
    • 1/2 su bardağı badem, soyulmuş, kavrulmuş

    Duvaklı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. 1 yemek kaşığı ayçiçek yağını orta boy bir tencerede ısıtın.
    2. Orta ateşte ısınan yağa yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinçleri ekleyip, 2′ kavurun.
    3. 1 yemek kaşığı tereyağını ilave edin. Sıcak su ile bulyonu karıştırıp, ilave edin. Karıştırıp, kapağını kapatın. Kısık ateşte suyunu çekene dek yaklaşık 12′ pişirin.
    4. Üzerine bir bez örtüp, ocaktan alın. Kapağı kapalı olarak oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.
    5. 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı ve tereyağını orta boy bir tavaya alıp orta ateşte eritin.
    6. Kıymayı ekleyip, 3′ suyunu salmaya başlayana dek kavurun.
    7. Suyunu salmaya başlayınca soğanları ekleyip, karıştırın. Karabiber ilave edin.
    8. Suyunu çekene dek yaklaşık 5′ kavurup, kenara alın.
    9. Yuvarlak bir kabın içerisine önce kavrulmuş bademleri ekleyip, üzerine kıymalı harcı ekleyin ve düzleyin. Üzerine pilavı ilave edip, düzleyin.
    10. Düz ve geniş bir tabağa ters çevirin. Üzerine maydanoz ile servis edin.

    Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Duvaklı Pilav Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020