Hazırlama Süresi : 20 dk
Pişirme Süresi : 30 dk
Kaç Kişilik : 4
YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Ekmek Kadayıfı Tarifi. Dışarda yediklerinizi aratmayacak, ev yapımı Ekmek Kadayıfı tarifi yiyenleri kendine hayran bırakmaya geliyor. Türk mutfağında önemli bir yere sahip Ekmek Kadayıfı tatlısı, Afyonkarahisar kökenli bir tatlıdır. Hazırlanan hamur arasında fıstık veya ceviz, üzerindeyse kaymak veya dondurmayla servis edilir. Ekmek kadayıfının özellikle şerbetli tatlı severlerin de favorisi olduğunu hatırlatalım. Göz dolduran görüntüsü, damakları şenlendiren lezzetiyle ev halkının ve misafirlerinizin vazgeçilmezi olacak. Üstelik, herkesin denemesi gereken bu tatlıyı hazırlaması oldukça kolay. Dilerseniz ekmek kadayıfının kekini kendiniz pişirebilirsiniz dilerseniz satın alıp hazır kullanabilirsiniz, tercih sizin! Malzemeler hazırsa sizi daha fazla bekletmeyelim ve tarife geçelim. Bir dilim ekmek kadayıfı (160 gram), yaklaşık 284 kaloridir. İçerisinde 46.83 gram karbonhidrat, 4.73 gram protein ve 6.32 gram yağ bulunmaktadır. Şeker oranı yüksek olduğu için kilo kaybetme sürecindekiler için porsiyon kontrolüyle tüketilmesi önerilir. Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.
Bu nefis Ekmek Kadayıfı Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Parti Yemekleriyemektarifirehberi
Sahur Tarifleri: Sahurda Yapılabilecek Yemekler için 5 Basit Tarifyemektarifirehberi
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi
Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi
SAYFALAR
KATEGORİLER
...
Tüm Hakları Saklıdır - 2020