En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Ekmek Kadayıfı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Ekmek Kadayıfı Tarifi
Ekmek Kadayıfı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Ekmek Kadayıfı Tarifi. Dışarda yediklerinizi aratmayacak, ev yapımı Ekmek Kadayıfı tarifi yiyenleri kendine hayran bırakmaya geliyor. Türk mutfağında önemli bir yere sahip Ekmek Kadayıfı tatlısı, Afyonkarahisar kökenli bir tatlıdır. Hazırlanan hamur arasında fıstık veya ceviz, üzerindeyse kaymak veya dondurmayla servis edilir. Ekmek kadayıfının özellikle şerbetli tatlı severlerin de favorisi olduğunu hatırlatalım. Göz dolduran görüntüsü, damakları şenlendiren lezzetiyle ev halkının ve misafirlerinizin vazgeçilmezi olacak. Üstelik, herkesin denemesi gereken bu tatlıyı hazırlaması oldukça kolay. Dilerseniz ekmek kadayıfının kekini kendiniz pişirebilirsiniz dilerseniz satın alıp hazır kullanabilirsiniz, tercih sizin! Malzemeler hazırsa sizi daha fazla bekletmeyelim ve tarife geçelim. Bir dilim ekmek kadayıfı (160 gram), yaklaşık 284 kaloridir. İçerisinde 46.83 gram karbonhidrat, 4.73 gram protein ve 6.32 gram yağ bulunmaktadır. Şeker oranı yüksek olduğu için kilo kaybetme sürecindekiler için porsiyon kontrolüyle tüketilmesi önerilir. Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Ekmek Kadayıfı Tarifi Malzemeleri

    Keki için

    • 3 adet yumurta
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 2 yemek kaşığı süt
    • 10 gram (g) kabartma tozu
    • 5 gram (g) vanilin

    Karamel şerbeti için

    • 3 su bardağı sıcak su
    • 3 su bardağı toz şeker

    Kreması için

    • 2,5 su bardağı süt
    • 3 yemek kaşığı un
    • 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi
    • 5 yemek kaşığı şeker
    • 1 adet vanilya

    Ekmek Kadayıfı Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Ekmek kadayıfı yapmak için öncelikle keki hazırlayın.
    2. Kek hamurunu hazırlamak için; yumurta ve toz şekeri derin bir kap içerisinde mikser yardımıyla çırpın.
    3. Sonra un, kabartma tozu ve vanilya ilave ederek tekrar karıştırın. 170 derece ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin.
    4. Kek soğuduktan sonra karamelini hazırlamak için bir tencerenin içerisine şeker ekleyip, kısık ateşte eritin. Sıvı haline gelince üzerine azar azar sıcak su ekleyin.
    5. Kreması için, Hindistan cevizi ve vanilya haricindeki bütün malzemeyi bir tencerede karıştırarak pişirin.
    6. Piştikten sonra Hindistan cevizi ve vanilyayı ilave ederek mikserle çırpın. Soğumaya bırakın.

    Bu nefis Ekmek Kadayıfı Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020