En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Ekşili Kabak Yemeği

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Ekşili Kabak Yemeği
Ekşili Kabak Yemeği

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Ekşili Kabak Yemeği yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Bugünkü tarifimiz Adana’dan… Zengin bir mutfağa sahip, birçok çeşit yemeğe ev sahipliği yapan Adana, bugün de nohutlu ekşili kabak yemeği tarifi ile karşımızda. Daha önce sizlerle birlikte mutfağa geçip, Adana iline özgü birçok yemek tarifini hazırladık. Hepsi de bizden tam puan alarak favori yemekler listemizde yerini aldı. Gelin bugün de favorileriniz arasına ekleyeceğiniz yeni bir tarif deneyelim. Eminiz denedikten sonra sık sık hazırlayacağınız yemeklerin başında gelecek. 🙂 Yaz kış demeden hazırlayabileceğiniz ekşili kabak yemeği tarifi, pek fazla malzemeye ihtiyaç duymayan oldukça ekonomik bir tarif.  Her mevsim pazar ve manav tezgâhlarında bulabileceğiniz kabak ve domates ile hazırlanan bu tarifimizin, içerisinde aynı zamanda nohut ve yeşil mercimek bulundurduğunu da söylemek istiyoruz. Burada sizlere küçük bir öneride bulunmak istiyoruz. Dilerseniz nohutlarınızı önceden haşlayıp dondurucuda muhafaza edebilir ve yemeklerin içerisinde kullanabilirsiniz. Böylelikle zamandan tasarruf ederek kendinize daha çok zaman ayırabilirsiniz. O halde oyalanmadan çayınızı ya da kahvenizi hazırlayın çünkü mutfakta işimiz kısa sürecek. 🙂 Tarifimize geçmeden önce ekşili kabak hangi kabaktan yapılır merak edenler için kısaca değinmek istiyoruz. Ekşili kabak yemeği için asma kabağa ihtiyacınız olacak. Her mevsimde kolaylıkla bulabilirsiniz. Tüm malzemeleriniz mutfak tezgâhında yerlerini aldıysa, ekşili kabak yemeği yapımına geçiyoruz. Tarifimiz için orta boy bir tencerede zeytinyağını orta ateşte ısıtıyoruz. Soğanları ve suyu süzülmüş mercimekleri ekleyip, 5′ kavuruyoruz. Ardından nohutları ve salçayı ekleyip, 3′ kavuruyoruz. Sarımsakları ve domatesleri ekleyip, karıştırıyoruz. Sıcak su ile bulyonu kenarda karıştırıp, Kabak ve pul biberi ekledikten sonra 5′ soteliyoruz. Limon suyunu ve bulyonlu suyu ilave edip, karıştırıyoruz. Altını kısıp, kapağı kapalı olarak 10′ pişirdikten sonra sıcak sıcak servis ediyoruz. Ekşili kabak yanına ne yapılır bilmeyenler için birkaç öneride bulunmak istiyoruz. Akşam yemeğinde başlangıç olarak domates çorbası tercih edebilirsiniz. Ana yemek olarak da tarifimizin yanına bulgur pilavı ve ev yapımı yoğurt kesinlikle çok yakışacaktır.  Tatlı bir kapanış için kazandibi tarifi kesinlikle menüye çok yakışacaktır. Nohutları önceden haşlayabilirsiniz. Mercimekleri de önceden haşlarsanız yemeğin pişme süresini azaltmış olursunuz. Ekşili kabak yemeği kalori miktarına da değinmek istiyoruz. Yemeğimizin ekonomik oluşuna, pratik oluşuna ve lezzetine değindik ama kalori miktarından hiç söz etmedik. Merak edenler için ekşili kabak yemeğinin 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 127 kalori bulunmaktadır.  Tüm bunlara dayanarak, yemeğimizin oldukça hafif ve sağlıklı olduğunu söyleyebiliriz. Ekşili kabak yemeği tarifini sevenlere 3 tane daha tarif önerisinde bulunmak istiyoruz. Öncelikle hafifliği ve lezzetiyle zeytinyağlı kabak tarifi, ardından ekşili köfte tarifi ve son olarak da ekşili tavuk çorbası tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz.

Ekşili Kabak Yemeği Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 1 adet Knorr Sebzeli Tavuk Suyu Bulyon
    • 4 adet kabak, küp doğranmış
    • 1 adet soğan, küp doğranmış
    • 2 adet domates, soyulmuş, küp doğranmış
    • 1/4 su bardağı zeytinyağı
    • 1 yemek kaşığı biber salçası
    • 1 su bardağı yeşil mercimek, en az 6 saat ıslatılmış
    • 2 su bardağı haşlanmış nohut
    • 2 diş sarımsak, dilimlenmiş
    • 1/2 su bardağı limon suyu
    • 3 su bardağı su, sıcak
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Karabiber

    Ekşili Kabak Yemeği Nasıl Yapılır?

    1. Orta boy bir tencerede zeytinyağını orta ateşte ısıtın. Soğanları ve suyu süzülmüş mercimekleri ekleyip, 5′ kavurun.
    2. Nohutları ve salçayı ekleyip, 3′ kavurun. Sarımsakları ekleyip, karıştırın.
    3. Domatesleri ekleyip, karıştırın. Sıcak su ile bulyonu kenarda karıştırın.
    4. Kabak ve pul biberi ekleyip, 5′ soteleyin. Limon suyunu ve bulyonlu suyu ilave edip, karıştırın.
    5. Altını kısıp, kapağı kapalı olarak 10′ pişirin. Sıcak servis edin.

    Şimdiden ellerinize sağlık! Ekşili Kabak Yemeği tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    03Knorr ile Yöresel Tarifler

    Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020