En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Ekşili Pilav Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Ekşili Pilav Tarifi
Ekşili Pilav Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

11 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 40 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Ekşili Pilav Tarifi tam size göre. Ekşili pilav Kastamonu yöresine ait lezzetli ve besleyici bir tariftir. Yöresel bir tarif olmasına rağmen, ekşili pilav oldukça hafiftir ve diyet menülerine kolayca dahil olabilir. Ekşili pilavın hafif olmasını sağlayan, siyez bulgurudur! Ekşili siyez pilavı hafif olduğu kadar içerdiği et suyu, yöresel otlar ve yoğurt ile çok da besleyicidir. Siyez bulgurunu bulmak her zaman mümkün olmadığı için siz tarifinizi ekşili bulgur pilavı olarak da güncelleyebilirsiniz. Besleyiciliği ve hafifliğinden bir şey kaybetmeyecektir! Ekşili pilavı diğer pilav tariflerinden farklı yapan yoğurt ile hazırlanıyor olmasıdır. Normal şartlarda pilavın yanında yoğurt ve ayran tüketmek bizim mutfağımızda çok yaygın bir uygulama ama yoğurtun bir pilav tarifine direkt dahil olması oldukça değişik! Hazır farklı pilavlardan söz açılmışken, malzemeleri daha kolay bulunan sebzeli pilav tarifimize de sizi davet edelim! Malzemeler hazırsa ekşili pilav tarifimize geçelim! 1 porsiyon ekşili pilav yaklaşık 343 kaloridir.

Ekşili Pilav Tarifi Malzemeleri

  • 1 su bardağı siyez bulguru
  • 1 buçuk su bardağı yoğurt, 300 gram
  • Yarım demet ebegümeci, kalın kıyılmış
  • Yarım demet ısırgan otu, kalın kıyılmış
  • Yarım demet taze soğan, kalın kıyılmış
  • Yarım demet maydanoz, kalın kıyılmış
  • 1 adet kuru soğan, yemeklik
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı Knorr Pul Biber
  • 2 su bardağı et suyu

Ekşili Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tencerede tereyağını ve kuru soğanı hafifçe kavurun.
  2. Tuz, kırmızıbiber ve et suyunu ilave ederek, kaynatın.
  3. Ebegümeci, ısırgan otu ve siyez bulgurunu ekleyerek, karıştırın.
  4. Kapağı kapalı şekilde, 20 dakika kısık ateşte pişirin.
  5. İçine kalan yoğurt ve kalan bütün malzemeyi ekleyerek, dikkatlice karıştırın.
  6. Demlenmesi için 15 dakika bekleyin.
  7. Sıcak olarak servis edin.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Ekşili Pilav Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020