En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Elma Reçeli Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Elma Reçeli Tarifi
Elma Reçeli Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

7 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 12

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Elma Reçeli Tarifi tam size göre. Yaz meyvelerinin tadını yıl boyunca sofralarımıza taşımak için reçeller ve marmelatlar harika seçenekler. Özellikle de kendi mutfağımızda hazırladığımız, damak tadımıza uygun olarak şekillendirdiğimiz reçeller! İşte bugün biz de çok lezzetli ve bol aromalı bir elma reçeli tarifiyle sizlerleyiz… Elma reçeli, kızarmış ekmeklerin, kreplerin ya da çöreklerin harika eşlikçisi olduğu gibi kurabiyeleriniz için mükemmel dolgu malzemesidir. Aynı zamanda meyve ile arası çok iyi olmayan çocukların meyvenin faydalarından yararlanmasının en iyi yollarından biridir. Kahvaltılarda kreplerinin ya da pankeklerinin üzerine sürerek kaşık kaşık yiyeceklerine eminiz! Elma reçeli tarifimizi tarçın ve karanfil aroması ile zenginleştirmeyi tercih ettik ama damak zevkinize göre yıldız anason ve vanilya da kullanabilirsiniz. Ayrıca Fransız elma reçellerinde olduğu gibi hafifçe ezilmiş kakule kabukları da farklı bir aroma katacaktır. Yoğun baharat lezzetinden hoşlananlardansanız, eminiz daha önce hiç duymadığınız bir karışım daha önereceğiz: Tarçın, Hindistan cevizi, yenibahar ve karanfil! Elma reçeli kadar tatlı ve kendine has aromasıyla damakları şenlendiren kayısı reçeli tarifimizi de böyle bırakalım. Ne kadar çok reçel çeşidi o kadar renkli bir kahvaltı sofrası demek çünkü! 1 yemek kaşığı elma reçeli yaklaşık 56 kaloridir.

Elma Reçeli Tarifi Malzemeleri

  • 1 kilo (kg) elma
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Yarım adet limonun suyu
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 8 adet karanfil

Elma Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Elmaları yıkayıp soyun. Kabuk ve çekirdeklerini ayırın.
  2. Elmaları iri küplere bölün.
  3. Geniş bir tencerenin dibine elma kabuklarını dizip, üzerine doğranan elmaları yerleştirin ve toz şekeri ilave edin.
  4. Elma çekirdekleri, çubuk tarçın ve karanfilleri bez içerisine sarıp iple bağlayın ve tencerenin içerisine yerleştirin.
  5. En az 6 saat, tercihen bir gece dinlendirin.
  6. Üzerine su ekleyip, orta ateşte kaynayana dek pişirin.
  7. Kaynayınca altını kısıp, kıvam alana dek 20 dakika karıştırarak pişirin.
  8. Reçel kıvam alınca sıcakken kavanozlara alıp, kapağını kapatın.

Şimdiden ellerinize sağlık! Elma Reçeli Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020