En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Elmalı Karamel Bar Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Elmalı Karamel Bar Tarifi
Elmalı Karamel Bar Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

7 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 35 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 8

En lezzetli ve tam kıvamında Elmalı Karamel Bar Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Çay saatlerine çok yakışacak, spordan önce tüketilebilecek, ara öğün olarak yenirse de uzun süre tok tutacak enfes bir tarifimiz var. Üstelik bu tarif öyle leziz ve doyurucu ki, aceleniz varsa kahvaltı niyetine bile tüketebilir; bir sonraki öğününüze kadar tokluk sağlayabilirsiniz. 🙂 Bugünkü tarifimizin adı elmalı karamel bar tarifi! Elmalar ve özel bir karamel sosuyla tatlanan bu leziz barların arka planında yulaf var. Yulaf, özellikle son zamanlarda mutfaklarımızın iyice demirbaşı oldu. Çorba tariflerinde, tatlı tariflerinde, atıştırmalık tariflerinde ve hamur işi tariflerinde sık sık elimiz yulafa gidiyor. Sebebi çok basit; yulaf leziz olduğu kadar da sağlıklı. Yulaflı, agave şuruplu, karamelli ve elmalı bu enfes atıştırmalık bar tarifinin detaylarına inelim ve lezzete doyarken kendimize de güzel bakalım. Üstelik bu eşsiz tarif vegan. Daha fazla beklemeden haydi mutfağa! 🙂 Evde elmalı karamel bar yapımı oldukça kolay aslında. Minik bir püf noktamız var sadece. O da tarifimiz piştikten sonrası için geçerli. 🙂 Tüm hazırlık, karıştırma, yoğurma ve pişirme işlemleri bittikten sonra elmalı karamel kekimizi fırından çıkartıyoruz. Ardından ilk sıcağının çıkması için oda sıcaklığında beklemeye alıyoruz. Isısı oda sıcaklığına kadar inen tarifimizi ardından buzdolabında dinlenmeye alıyoruz. Eğer oda sıcaklığına inmeden buzdolabına alırsanız, tarifinizin maruz kaldığı sıcaklık farkından dolayı kıvam ve tat bakımından istenmeyen sonuçlar elde edersiniz. Buzdolabındaki dinlenme aşamasından sonra da keki minik barlar elde edecek şekilde dilimliyoruz. Elmalı barları hazırlamak bu kadar kolay. 🙂 Elmalı karamel bar tarifi, tüketileceği ana göre farklı içeceklerle servis edilebilir. Kahvaltıda çayla; ara öğünde de sütlü filtre kahveyle afiyetle tüketebilirsiniz. Elmalı barlarınızı spor öncesinde tüketecekseniz sütlü kahve yerine sade kahve hazırlamanızı öneriyoruz. Böylece sindirim sorunu yaşama riskine girmezsiniz ve aynı zamanda yağ yakımını kolaylaştırırsınız. 🙂 Soğuk içecek olarak bizim önerimiz Hindistan cevizi sütü, badem sütü gibi laktozsuz bitkisel kaynaklı sütler kullanarak hazırlanan soğuk kahvelerden yana olacak. 🙂 Şimdiden afiyetler olsun! Mis kokulu tarifimizin bir adedi yaklaşık 90 kalori civarında. Tüketirken porsiyon kontrolü yapmanızı öneriyoruz. 🙂 Elmalı karamel bar tarifi kadar lezzetli, bir o kadar da özel üç tarifimizi sizin için derlemek istedik. Bunu denedikten sonra onlara da mutlaka bakın; çay saatlerinizi lezzetle şenlendirin! Öncelikle bahsedeceğimiz tarif fıstık ezmeli chia granola bar tarifi. Granola tariflerinin doyuruculuğu leziz chia tohumlarının çıtır dokusuyla birleşiyor bu enfes barlarda. İkinci olarak granoladan çok uzaklaşmıyoruz ve bir müsli bar öneriyoruz size. :)Fıstık ezmeli müsli bar tarifi, lezzetin öteki adı! Son olarak da geldik yine bir yulaflı bar tarifine. 🙂 Diyetleriniz pratik yulaflı bar tarifiyle taçlanacak.

Elmalı Karamel Bar Tarifi Malzemeleri

  • 2.5 su bardağı yulaf
  • 1.5 su bardağı badem unu
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Tarçın
  • 1.5 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 4/3 su bardağı agave şurubu
  • 1/2 su bardağı Hindistan Cevizi Yağı
  • 1 tatlı kaşığı vanilin
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz

harç için

  • 3 adet elma, küp doğranmış
  • 1/4 adet limon suyu
  • 1/2 su bardağı hindistan cevizi şekeri
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Tarçın
  • 2 tatlı kaşığı nişasta

sos için

  • 1/2 su bardağı hindistan cevizi kreması
  • 1/2 su bardağı hindistan cevizi şekeri
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz

Elmalı Karamel Bar Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Hamur malzemelerini bir kaba alıp elle iyice yoğurun. Fırın kabına yarısını ekleyip düzleyin.
  2. Geniş bir tencerede elma, limon suyu, Hindistan cevizi şekeri ve tarçını orta ateşte 5′ pişirin.
  3.  
  4.  
  5.  
  6.  
  7.  
  8.  
  9.  
  10.  
  11. Suyunu bırakıp renk almaya başlayınca nişastayı ekleyip, karıştırarak 2′ pişirin. Kenara alın. Fırını 200 dereceye ısıtın.
  12.  
  13.  
  14.  
  15.  
  16.  
  17.  
  18. Elmalı karışımı hamurun üzerine ekleyip düzleyin, kalan hamuru da üzerine ekleyip düzleyin. 30′ fırınlayın. Bu esnada ocakta Hindistan cevizi kreması, Hindistan cevizi şekeri, nişasta ve tuzu kaynatın. Kıvam alana dek 5′ orta ateşte pişirin. Kenara soğumaya alın.
  19.  
  20.  
  21.  
  22. Çıkan keki önce oda sıcaklığında, sonra buzdolabında dinlenmeye alın.
  23. Dilimleyin, üzerine karamel sos ekleyerek servis edin.
  24.  

Bu nefis Elmalı Karamel Bar Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020