En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Elmalı Pasta Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Elmalı Pasta Tarifi
Elmalı Pasta Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Elmalı Pasta Tarifi tam size göre. Elmalı pasta genelde elmalı pay olarak da bilinir. Çok Amerika gibi görünen elmalı pay, aslında 1381 senesinden ilk defa İngiltere’de yapılmış. İngilizlerin elmalı pasta tarifinde, elmayla birlikte, incir, safran, armut ve kuru üzüm de konulurmuş. Ayrıca şu an bayılarak yediğimiz elmalı pastanın hamuru, 14. yüzyılda ‘coffin pastry’ yani tabut hamur olarak adlandırılıyor, pasta veya kek kalıbı kullanmak yerine tatlılar bu hamurların içerisinde pişiriliyor ve hamurlar yenmiyormuş. Elmalı pay/pasta zaman içerisinde o kadar Amerikalılaşmış ki, ‘elmalı pay kadar Amerikalı’ gibi bir deyim ortaya çıkmış, hatta Amerikalı askerler İkinci Dünya Savaşı’na giderken ‘annem ve elmalı pay için’ diye gitmişler. Elmalı pastanın bu derece Amerikalılaşmasının sebebi ise Amerika’ya gelen İngiliz göçmenler, çok kültürlü her ülkede olduğu gibi Amerikan mutfağında bir çok farklı ülkenin tariflerini bulabilirsiniz. Elma dört mevsim manavlarda görebileceğiniz bir meyve, ama elmalı pasta dört mevsim aklımıza gelen bir tatlı değildir, öyle değil mi? Bol tarçın ile yapılan elmalı pasta, hep kışı anımsatır ve genelde kışın yapılır ve yenir. Artık ne kadar üzücü de olsa, yaz bitti ve mevsim sonbahara döndü, kazaklar, montlar yavaş yavaş dolaptan çıkmaya başladı, o zaman elmalı pasta zamanı da geldi! Elmalı pasta tarifimize geçelim! Elmalı pasta gibi dünya lezzetlerinden biri olan Red Velvet pastayı da mutlaka deneyin!

Elmalı Pasta Tarifi Malzemeleri

    Hamuru için

    • 250 gram (g) tereyağı, soğuk, küp doğranmış
    • 400 gram (g) un
    • 3/4 su bardağı pudra şekeri
    • 1 adet yumurta sarısı
    • çeyrek tatlı kaşığı tuz

    İçi için

    • 4 adet kırmızı elma, rendelenmiş
    • 4 yemek kaşığı şeker, toz
    • 1 su bardağı ceviz
    • 1 tatlı kaşığı tarçın

    Üzeri için

    • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

    Elmalı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Elmaları soyup rendeleyin. 
    2. Şekeri ekleyip kısık ateşte karamelize olana kadar arada karıştırarak pişirin. 
    3. Hamur için önce un ve tereyağları bir kaba alın. Parmak uçlarınızla, avcunuzla yoğurur gibi yaparsanız, tereyağı erir, unu tereyağı ile birleştirin. Sarı, kalın bir kum gibi bir görüntüsü olacak.
    4. Tereyağı ve unlu karışıma, yumurta sarısı, pudra şekeri ve tuzu ekleyip, yoğurun. Hazır olan hamuru, streç film ile sarıp 1 saat buzdolabında dinlendirin. 
    5. Mutfak robotunda cevizleri, küçük parçalar haline gelecek şekilde çekin.
    6. Cevizler ve tarçını, elmalarla birleştirin.
    7. Hamuru dolaptan çıkarın, biri diğerinden daha büyük olacak şekilde 2 parçaya bölün. Bu sırada fırını 180 dereceye alın.
    8. Büyük parçayı merdane ile açın ve tart kalıbını altını kaplayın, kenarlarından da kalıba göre yükseltin.
    9. Elmalı pasta içini hamurun üstüne koyun, diğer hamuru da ince bir şekilde açın ve tart kalıbının üstüne kapak gibi kapatın. 
    10. 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 
    11. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin ve servis edin.

    Şimdiden ellerinize sağlık! Elmalı Pasta Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020