Hazırlama Süresi : 20 dk
Pişirme Süresi : 50 dk
Kaç Kişilik : 4
Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Elmalı Pay Tarifi tam size göre. Elmalı payı bir Amerikan tatlısı olarak bilsek de, aslında İngilizler’in mutfağımıza soktuğu bir tatlıdır. Genelde çırpılmış krema veya dondurma ile servis ederler. İlk Elmalı Pay reçetesi, şair Chaucer’ın zamanlarında, 1381 senesinde yazılmıştır. Bu reçetede yazan dolgu malzemeleri, elma, baharatlar, incir ve armuttur ve bu karışımı renklendirmek için de safran kullanılır. Geleneksel elmalı payın öncelikle hem tabanında, hem de üstünde ızgara şeklinde konulmuş hamuru olur. Tabandaki hamur paydan önce ve ayrı pişirilir, bu işleme ‘blind baking’ yani tam Türkçe çevirisi ile kör pişirme denilir. Bu ön pişirme yapılırken, tart veya fırın kabının tabanına yayılmış pay hamurunun üzerine çatal ile minik delikler açılır, bu delikler hamurun kabarmasını engeller. Daha sonra, fırına vermeden önce, hamurun üzerine bir yağlı kağıt ile ağırlıklar konulur, bu ağırlıklar da genelde pişmemiş bakliyatlar olur, nohut, fasulye ne koyarsanız fark etmez. Böylece kenarları pişer, altı ise az pişmiş olarak kalır ve dolgusu ile birlikte tekrar fırına girip, pişmeye hazır olur. Elmalı pay, genelde kışı hatırlatan bir tatlıdır. Ancak mevsim yaz ve elmalı pay yemek istiyorum derseniz, çok lezzetli elmalar dört mevsim manav tezgahlarında var, hiç bir şey sizi durduramaz. Çay saati yaklaşmaya başlıyor, mutfağa geçelim ve elmalı pay yapmaya başlayalım! 1 porsiyon Elmalı Pay 237 kaloridir.
Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Elmalı Pay Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Parti Yemekleriyemektarifirehberi
Sahur Tarifleri: Sahurda Yapılabilecek Yemekler için 5 Basit Tarifyemektarifirehberi
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi
Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi
SAYFALAR
KATEGORİLER
...
Tüm Hakları Saklıdır - 2020