En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Elmalı Rulo Kek

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Elmalı Rulo Kek
Elmalı Rulo Kek

0 Kişinin Defterine Ekli

7 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 45 dk

Kaç Kişilik : 8

En lezzetli ve tam kıvamında Elmalı Rulo Kek yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Çay saatlerinde, aile arasındaki kutlamalarda ve beş çaylarında sık sık hazırlanıp yenen enfes bir tatlıyla karşınızdayız! Ona isterseniz elmalı rulo pasta tarifi deyin, isterseniz de elmalı rulo kek tarifi. İsimler farklı olsa da lezzeti aynı; vazgeçilmez. Bir dilim elmalı rulo kek, yumuşacık dokusuyla da enfes iç harcıyla da her lokmada büyülüyor. Bu yüzden hala denemediyseniz daha fazla beklemeyin ve kolları sıvayıp işe koyulalım! Kırılmayan, çatlamayan elmalı rulo pasta nasıl yapılır aşağıda detaylarıyla bahsedeceğiz ancak şimdi de biraz konuşalım, kısaca anlatalım istiyoruz. Öncelikle elmaları rendeleyip, geniş bir tencereye alın. Orta ateşte ceviz, şeker ve tarçın ile rengi koyulaşıp suyunu çekene dek 15 dakika pişirin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın. Fırını 180 dereceye ısıtın. Derin bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri, mikserin çırpma ucu ile rengi açılana dek yüksek hızda 3 dakika çırpın. Süt ekleyip karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilini eleyip, düşük hızda pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpın. Elmaların üzerine döküp, eşit bir şekilde yayın. Renk alana dek yaklaşık 20 dakika fırınlayın. 5 dakika dinlendirin. Üzerine yağlı kağıt koyup, ters çevirin. Elmaların üzerindeki yağlı kağıdı alın. Bastırmadan, kağıdı kullanarak rulo halinde sarın ve üzerine pudra şekeri serpin. Dilimleyerek servis edin. Elmalı rulo pasta nasıl yapılır öğrendik! Sırada püf noktalarımızdan, servis önerilerimizden ve diğer çay saati tarif önerilerimizden bahsetmek var. Ardından elmalı rulo pasta malzemeleri tezgaha dizilebilir! Kolay elmalı rulo pasta tarifimizin enfes püf noktası, hamurunun hazırlanışında gizli. Hamuru hazırlarken yumurta ve şekeri yüksek hızda güzelce çırpmak gerekiyor ancak un eklendikten sonra hızlı çırpma işlemi son ermeli. O aşamada, spatula veya el çırpıcısıyla güzelce karıştırmalısınız ancak hamuru söndürmemelisiniz. Bu yüzden hafif hareketler yapmanızı öneriyoruz. Elmalı rulo pasta tarifinin yanına ne gider merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Önce gelin, enfes bir akşam yemeği menüsü oluşturalım. Ardından da tatlı faslında elmalı rulo pastanın keyfine varalım. Başlangıç olarak size önereceğimiz iki farklı çorba tarifi var. Birincisi sebzeli bir İtalyan çorbası olan Minestrone çorbası. İkincisi ise kremalı domates çorbası. Bu iki çorba da pek çok ana yemek, yancı ve ara sıcağa uyumlu çorbalar. Ardından ara sıcak olarak sıcak ot tabağı veya pastırmalı humus servis edebilirsiniz. Ana yemek olarak köfte, tavuk veya antrikot tercih edebilirsiniz ancak ızgarada pişirilmesini tavsiye ediyoruz.  Yancı olarak havuç tarator, kabak yoğurtlama veya mevsim salata servis edebilirsiniz. İçecek olarak da ev yapımı meyveli soğuk çay, ev yapımı limonata veya köpüklü ayran tercih edebilirsiniz. Hepsi çok uyumlu olacaktır. Tatlı faslına geçince tabağa öncelikle orta kalınlıkta bir dilim elmalı rulo kek koyuyoruz. Yanına bir top Algida Maraş Usulü Sütlü Dondurma ekliyoruz ve son dokunuşu taze veya dondurulmuş orman meyveleriyle yapıyoruz. Afiyetler olsun! Kolay elmalı rulo pasta kalori miktarıyla da yüzleri gülümsetmeye geliyor! Damaklarda bıraktığı tatla büyüleyen elmalı rulo kekin bir dilimi yaklaşık olarak 180 kaloridir. Orta kalınlıkta bir dilim için geçerli olan bu kalori miktarını, diyet menülerinizde ufak oynamalar yaparak değerlendirebilirsiniz! Elmalı rulo pasta tarifini sevdiyseniz muzlu rulo pasta tarifini, elmalı pasta tarifini ve elmalı pay tarifini de mutlaka denemelisiniz. Hepsi de davet sofralarına, çay saatlerine ve kutlamalara yakışan lezzetler. Elmalı rulo kek yapımı kadar da pratikler!

Elmalı Rulo Kek Malzemeleri

  • 1 + yarım su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • yarım su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı vanilin
  • 5 adet elma, soyulmuş, rendelenmiş
  • yarım + çeyrek su bardağı esmer şeker
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Tarçın
  • 1 su bardağı Ceviz içi
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri

Elmalı Rulo Kek Nasıl Yapılır?

  1. Elmaları rendeleyip geniş bir tencereye alın. Orta ateşte ceviz, şeker ve tarçın ile rengi koyulaşıp suyunu çekene dek 15′ pişirin.
  2. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın.
  3. Fırını 180 dereceye ısıtın.
  4. Derin bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri mikserin çırpma ucu ile rengi açılana dek yüksek hızda 3′ çırpın. Süt ekleyip karıştırın.
  5. Un, kabartma tozu ve vanilini eleyip düşük hızda pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpın.
  6. Elmaların üzerine döküp eşit bir şekilde yayın.
  7. Renk alana dek yaklaşık 20′ fırınlayın. 5′ dinlendirin. Üzerine yağlı kağıt koyup ters çevirin. Elmaların üzerindeki yağlı kağıdı alın.
  8. Bastırmadan, kağıdı kullanarak rulo halinde sarıp üzerine pudra şekeri serpin. Dilimleyerek servis edin.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Elmalı Rulo Kek ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020