En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Elmalı Strudel Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Elmalı Strudel Tarifi
Elmalı Strudel Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 8

Elmalı Strudel Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Apfelstrudel ismiyle dünyayı kasıp kavuran elmalı strudel tarifi, evde yapıp çay saatlerinizi şenlendirebileceğiniz enfes bir tatlı tarifi! Hamur işini ve meyveli tatlıları birleştiren bu enfes tatlı, yeni favoriniz olmaya geliyor. Şimdiden hazır olun. 🙂 Vanilya soslu elmalı strudel tarifi de tıpkı bu elmalı strudel tarifi gibi oldukça popüler. Onun farkı, vanilyalı kremalı bir sosun hazırlanması ve servis esnasında elmalı strudelin üzerine gezdirilmesi. O haline de bayılıyoruz kesinlikle ama daha hafif olan bu pudra şekerli hali bizim gerçek favorimiz. 🙂 Elmalı strudel nasıl yapılır öğrenmek için hazırsanız sizi artık mutfağa doğru alalım! Bu leziz tatlı tarifine bayılacaksınız. 🙂 Elmalı strudel tarifi, yapması çok kolay olan tatlı tariflerinden değil açıkçası. Bu yüzden, her bir yapım aşamasını dikkatlice okumanızı ve eksiksiz uygulamanızı öneriyoruz. 🙂 Ayrıca gözlerden kaçan bir detaydan bahsedelim, pudra şekeri serpilerek servis edilen tatlı tariflerinde genellikle tarifin soğuması aşaması atlanıyor. Elmalı strudel’iniz fırından çıkınca bir kenara alın ve oda ısısına gelmesini sabırla bekleyin. İyice soğuduğuna emin olduktan sonra pudra şekerini dikkatlice eleyin. Çok sıcakken elerseniz şeker tatlının ısısıyla eriyebilir ve sunumu bozabilir. Elmalı strudel tatlısı tarifini hazırladık, sıra geldi servis aşamasına. Elmalı strudel tarifinin yanına ne gider diye kara kara düşünmeyin. Biz buradayız. 🙂 Bu leziz elmalı tatlı, bir top dondurmayla çok yakışıyor. Özellikle de Maraş usulü sade dondurmayla. Damak zevkinize göre çikolatalı dondurma da tercih edebilirsiniz tabii. İçecek olarak ise önerimiz demini almış bir bardak çay. 🙂 Elmalı strudel tarifinin bir porsiyonu yaklaşık olarak 255 kaloridir. Hamurlu, tereyağlı ve bol şekerli bu tarif maalesef diyetlere pek de uygun değil. 🙂 Elma mucizevi bir meyve. Olduğu gibi soyup yemesi ayrı zevk, tatlılarda kullanması ayrı zevk. Salatalarda dahi kullanılan, hatta sirkesi yapılan bu leziz meyveyi taçlandıran; hak ettiği şekilde onu yücelten tatlı tariflerini keşfetmeye hazır mısınız? Bu üç elmalı tatlı tarifini de denemeyi unutmayın, sonra pişman olursunuz! 🙂 Öncelikle çay saatine ilk misafirimiz elmalı pratik baklava tarifi olacak. Baklava zaten herkesin gönlünün tahtında şüphesiz. Bu yüzden fıstıklısı, cevizlisi derken konu çikolatalısına, sütlüsüne ve soğuğuna kadar geldi. Bugün ise elmalısından bahseder olduk! En az diğer versiyonları kadar leziz bu elmalı baklava tarifini mutlaka deneyin. Ayva tatlısı, en sevilen meyveli tatlılardan bir başkası. Onu elmalı hazırlamayı denediniz mi hiç? Elmalı ayva tatlısı tarifi, üzerine bir de kaymak eklenince enfes oluyor! Bir şans verin kesinlikle. 🙂 Son olarak geldik elmanın en güzel hallerinden birine. Elmalı tart, kokusu mutfağı saran; ağızda dağılan enfes bir tarif. Bu enfes yorumu ise tam olarak efsane. Haydi son kez sizi elmalı tart tarifine alalım ve ardından elmalı strudel tarifimizin detaylarına inelim. 🙂

Elmalı Strudel Tarifi Malzemeleri

  • 3-4 adet kırmızı elma, 750 gram, soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış, dilimlenmiş
  • 2 tatlı kaşığı Knorr Tarçın
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı llimon suyu
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı kuru üzüm, suda bekletilmiş
  • 4 yemek kaşığı tereyağı, eritilmiş
  • 8 adet baklavalık yufka

servis için

  • 1 paket Algida Maraş Usulü Sade Dondurma
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri

Elmalı Strudel Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 190 dereceye ısıtın. Elmaları bir kap içerisinde tarçın, limon kabuğu, limon suyu, şeker ve üzümlerle karıştırın.
  2. Geniş bir tavada orta ateşte 5′ karıştırarak pişirin, kenara soğumaya alın.
  3. Temiz bir mutfak havlusunu tezgaha açıp, üzerine baklava yufkasını yayın. Bir fırça ile tereyağı sürüp, kat kat yufkaları yağlayıp dizin. Ortasına elmalı harcı ekleyip, havluyu kaldırarak rulo halinde sarın.
  4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp, kalan tereyağı ile üzerini yağlayın. 45′ fırınlayın.
  5. Oda sıcaklığına gelene dek dinlendirip, üzerine pudra şekeri serpin. Dondurma ile servis edin.

Afiyet olsun! Elmalı Strudel Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020