En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Erik Kompostosu Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Erik Kompostosu Tarifi
Erik Kompostosu Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 60 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

Erik Kompostosu Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Erik mevsimi geldi ancak mevsimini kaçırdıysanız da üzülmeyin. Zira bu tarifi kuru erik kullanarak da hazırlayabilirsiniz. Kırmızı erik özellikle temmuz ayında en kırmızı halinde olur ve o renkle birçok tatlı hazırlanır. Çünkü o renk tatlılara çok yakışır. Kıpkırmızı bir komposto yapmak için eriğin kabuğundan faydalanacak olsak da bu bilgiyi sizlere vermeden geçmeyelim.  Komposto severler için vişne kompostosu tarifi, elma kompostosu tarifi, şeftali kompostosu tarifi ve çilek kompostosu tarifini de böyle bırakıyoruz! Taze meyve çeşitliliği arttıkça onları değerlendirmenin yöntemleri de ister istemez artıyor. Keklere, muhallebilere, tartlara, kurabiyelere hatta ekmeklere bile artık meyve ekleniyor. Konu ferahlamaya gelinceyse akıllara dondurma ya da komposto geliyor. Dondurma yapımında çok daha kolay bir yöntemse kuşkusuz komposto yapımı. Buz gibi, yumuşacık meyveleri ve enfes tadıyla Erik Kompostosu tarifi için buyurun. Kışlık hazırlık ritüellerinizde erik kompostosu hazırlayıp kavanozlayarak, kış boyu afiyetle tüketebilirsiniz. Bir porsiyon Erik Kompostosu (300 ml), yaklaşık 112 kaloridir. İçerisinde 21.51 gram karbonhidrat, 0.84 gram protein, 0.4 gram yağ bulunmaktadır. Şeker oranı yüksek olduğu için karbonhidrat oranı oldukça yüksektir. Özellikle şeker hastaları ve kilo vermek isteyenler, rafine şeker yerine bal veya direkt meyve şekeriyle hazırlayabilirler .

Erik Kompostosu Tarifi Malzemeleri

  • 1,5 litre (l) su
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 1 kilo (kg) erik
  • 4 adet karanfil
  • 1 adet çubuk tarçın

Erik Kompostosu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Erikleri yıkayın. Ortadan ikiye ayırın.  
  2. Çekirdekli veya çekirdeklerini çıkartarak derin bir tencereye aktarın.
  3. Üzerine su ekleyin ve pişirin. Kaynadıktan sonra erikler yumuşarken şekeri ilave edin. 
  4.  
  5. Bir süre daha pişirdikten sonra ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelmesi için bir kenarda bekletin.

Afiyet olsun! Erik Kompostosu Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020