En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Erişte Makarna Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Erişte Makarna Tarifi
Erişte Makarna Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 10 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Erişte Makarna Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Genellikle yaz aylarında yapımına başlanan erişteler kışın rahatlıkla tüketilebilmesi için özenle hazırlanır, ardından güzelce depolanır. Biz de bu yazımızda severek tükettiğimiz erişteden bir makarna yapmaya karar verdik. 🙂 İddia ediyoruz, bu leziz tarifimiz için evde kendi eriştenizi kendiniz hazırlayıp kestiğinizde bir daha hazır paketler almayacak; sürekli kendiniz yapacaksınız ve sevdiklerinize keyifle ikram edeceksiniz. 🙂 Makarnayı her haliyle seviyoruz ve içerisine sürekli yeni şeyler katarak denemeyi çok seviyoruz. Şehir hayatının koşuşturmacasında, oturup uzun saatler yemek yemeye zaman ayıramadığımızda ya da hemencecik bir şeyler hazırlamak istediğimizde makarna kesinlikle bir numaralı tercihimiz oluyor. 🙂 Biz de bu defa erişteli makarna tercih ettik. 🙂 Bildiğimiz tüm makarnalar kadar lezzetli, aynı zamanda görüntüsü de oldukça farklı olan bir tarif ile geldik. Birçoğunuzun en çok merak ettiği sorular tabii ki de ‘’Erişte makarna nasıl pişirilir?’’ ve ‘’Erişte makarna pişirme aşamaları nelerdir?’’ şeklinde oluyor. Biz de tarifimizin detaylarına geçmeden önce sorularınızı detaylı bir şekilde ele alıp cevapladık. 🙂 Erişteli makarna tarifini hazırlamak için birçok pişirme yöntemi bulunmaktadır. Ama biz sizinle sıklıkla tercih ettiğimiz pişirme yöntemini paylaşacağız. 🙂 Kesinlikle sizin de en çok tercih edeceğiniz pişirme yöntemi olacağına inanıyoruz. Biz genellikle erişte makarna tarifimizi uygularken makarnaları yağda kavurup sonrasında içerisine su katma işlemini uyguluyoruz. Böylelikle yemeğimizin görüntüsü de lezzeti kadar harika oluyor. 🙂 Siz dilerseniz buharda pişirme tekniği ya da suda haşlama tekniğini kullanarak da hazırlayabilirsiniz. 🙂 Evet! Pişirme tekniklerini öğrendik gelin artık lezzetli yemeğimizin detaylarına geçelim. 🙂 Tarifimiz için ilk olarak Knorr Tavuk Suyu Bulyona bir kabın içerisinde su ekleyip karıştırıyoruz. Ardından derin bir tencerenin içerisine ayçiçek yağı ve tereyağını ekleyip ocağa alıyoruz. Kızdırdığımız yağın içerisine erişte makarnamızı koyup birkaç dakika rengi hafif dönene kadar kavuruyoruz. Son olarak kenarda beklettiğimiz suyu üzerine ekleyip, kapağını kapatıp demlemeye bırakıyoruz. Hazırlanan yemeğimizin üzerine tulum peyniri ve ceviz serpiştirip ikram ediyoruz. Oldukça lezzetli olan bu tarifimizi deneyeceklere şimdiden afiyet olsun, erişte makarna yapımına geçelim! 🙂 Erişte makarna yanına ne gider dediğinizi duyar gibiyiz. 🙂 Tarifimiz için bizim size servis önerilerimiz de olacak tabi ki. 🙂 Öncelikle yemeğimize başlamadan lezzetli bir domates çorbası ve yancı olarak da taze yeşilliklerden oluşan bir salata hazırlayabilirsiniz. Kesinlikle çok yakışacak, aynı zamanda doymanızı sağlayacaktır. 🙂 Bu pratik yemeğimizin püf noktasını sizinle paylaşmasak da olmazdı elbette. 🙂 Bu yemeğimizin püf noktası kesinlikle erişteleri çok fazla pişirmeden ocaktan almanız olacaktır. Aksi takdirde fazla pişen erişteler hamur kıvamına gelecek ve hiç hoş olmayan bir görüntü oluşacaktır. Erişte makarna kalori miktarını merak edenler için söyleyelim; 1 orta boy porsiyonda yaklaşık 244 kalori bulunmaktadır. Erişte makarna çeşitlerini deneyip beğenenler için, 3 enfes tarifimiz daha var. Erişte aşı , 3 renkli erişte ve baklagilli soğuk erişte tarifimiz denemeniz için sizi bekliyor.  

Erişte Makarna Tarifi Malzemeleri

  • 1 paket erişte makarna
  • 1 tablet Knorr Tavuk Suyu Bulyon
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı

üzeri için

  • 1 su bardağı ceviz, kavrulmuş, iri kıyılmış
  • 1 su bardağı tulum peynir

Erişte Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Sıcak su ile bulyonu karıştırıp, kenara alın.
  2. Tereyağı ve ayçiçek yağını tencerede ısıtıp, orta ateşte makarnaları içerisine ekleyin.
  3.  
  4.  
  5. Renk almaya başlayınca içerisinde bulyonlu suyu ilave edip, karıştırın. Kapağını kapatıp, 15′ suyunu çekene dek pişirin. Üzerine tulum peyniri ve ceviz ile servis edin.
  6.  

Afiyet olsun! Erişte Makarna Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020