En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Erişte Salatası

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Erişte Salatası
Erişte Salatası

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Erişte Salatası yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Beş çaylarına renk, lezzet ve mutluluk getirecek enfes bir erişte salatası tarifi ile karşınızdayız. Genellikle yemeklerde ya da soslarla birlikte sıcak olarak tükettiğimiz erişte, bugün karşımıza soğuk ve bol malzemeli olarak geldi! Makarnaya ve şehriyeye kardeş olan erişte, tıpkı onlar gibi farklı birçok şekilde hazırlanıp, servis ediliyor. Makarnayı içerisine yoğurt, garnitür ve farklı birçok malzeme ekleyerek salata yaptık. Şehriyeyi soslarla ve malzemelerle zenginleştirdik. Sıra geldi erişteye boyut atlatmaya. Hem doyurucu hem de rengarenk görüntüye sahip erişte salatası tarifi, farklı malzemeler ve soslar ile de çeşitlendirilmektedir. Gelin dilerseniz öncelikle erişte salata çeşitlerine göz atalım. Ardından da iştahları kabartan erişte salatası yapımına geçelim. Yoğurtlu erişte salatası, tavuklu erişte salatası ve sebzeli erişte salatası olmak üzere erişte salatasının birbirinden lezzetli ve birbirinden farklı çeşitleri bulunmaktadır. Hepsi birbirinden lezzetli olan bu tarifler arasından biz bugün sebzelerle hazırlayabileceğimiz erişte salatası tarifini sizlerle paylaşıyor olacağız. İçerisinde maydanoz, nane, biber, soğan ve mısıra yer verdiğimiz salatamız damak çatlatan türden. Lezzetli olmasının yanı sıra içerisinde kullanılan malzemelerin ekonomik oluşu da bizi erişte salatası tarifine hayran bırakıyor. Reçetemize geçmeden küçük bir dipnot paylaşmak istiyoruz. Erişte salatası yapımı için yaz aylarında özenle hazırladığınız erişteniz varsa kullanabilirsiniz. Böylece ev eriştesi salatası daha lezzetli olacaktır. Haydi o zaman listemizde yer alan malzemeler tezgâhta yerini aldıysa hemencecik mutfağa geçip, tarifimizin yapımına başlayalım. Tarifimiz için ayçiçek yağını orta ateşte ısıtıp, erişteleri ekliyoruz. Renk alana dek 5′ kavuruyoruz. Üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyip, kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekene dek yaklaşık 15′ pişiriyoruz. Pişince ocaktan alıp, soğuması için buzdolabına alıyoruz. Küçük bir kâsede zeytinyağı, su ve salata sosunu karıştırıp, kenara alıyoruz. Derin bir kâseye salata malzemelerini ekleyip karıştırıyoruz. Sonrasında soğuyan erişteleri de ekleyip karıştırıyoruz. Salata sosunu ekleyip, hafifçe karıştırdıktan sonra servis ediyoruz. Beş çaylarının en renkli tarifi olan erişte salatası tarifinin yanına en çok yakışan eşlikçilere göz atalım. Keyifli sohbetlerinizin lezzetli eşlikçisi olacak erişte salatası tarifine, evde yapılmış yumuşacık portakallı kek, un kurabiyesi, Amerikan salatası ve bir fincan çay kesinlikle çok yakışacaktır. Erişteler çok haşlandıysa soğuk suda şoklayarak diri kalmalarını sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda haşlarken suyun içerisine birkaç damla yağ ekleyerek eriştelerin yapışmamasını sağlayabilirsiniz. Erişte salatası kalori miktarını öğrenmeye geldi sıra. Salata tarifleri genellikle içimizi ferahlatan ve gönlümüzü rahat ettiren tarifler oluyor. Gelin bu tarifte de öyle mi öğrenelim hemen! Tarifimizin 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 250 kalori bulunmaktadır. Bu tarifimizi dengeli bir şekilde tüketebilirsiniz. Erişte salatası tarifini sevenler için 3 tane daha tarif önerisinde bulunmak istiyoruz. Öncelikle baklagilli soğuk erişte, ardından semizotlu bulgur salatası ve son olarak da makarna salatası tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz.

Erişte Salatası Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 4 su bardağı erişte
    • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    • yarım demet maydanoz, ince kıyılmış
    • yarım demet nane, ince kıyılmış
    • 5 dal taze soğan, ince kıyılmış
    • 2 adet közlenmiş biber, küp doğranmış
    • 1 su bardağı mısır, haşlanmış

    sosu için

    • 1 adet Knorr Sirkeli ve Sarımsaklı Salata Sosu
    • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 3 yemek kaşığı su

    Erişte Salatası Nasıl Yapılır?

    1. Ayçiçek yağını orta ateşte ısıtıp, erişteleri ekleyin. Renk alana dek 5′ kavurun.
    2. Üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyip, kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekene dek yaklaşık 15′ pişirin.
    3. Pişince ocaktan alıp, soğumaya buzdolabına alın.
    4. Küçük bir kasede zeytinyağı, su ve salata sosunu karıştırıp, kenara alın.
    5. Derin bir kaseye salata malzemelerini ekleyip, karıştırın. Soğuyan erişteleri de ekleyip, karıştırın.
    6. Salata sosunu ekleyip, hafifçe karıştırın. Servis edin.

    Şimdiden ellerinize sağlık! Erişte Salatası tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020