En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Esmer Lahmacun

Ana Sayfa » Dünya Mutfakları » Esmer Lahmacun
Esmer Lahmacun

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Esmer Lahmacun yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Bazıları esmer sever! Hem çok leziz hem besleyici esmer lahmacun tarifi ile geleneksel damak tadına yepyeni bir yorum geliyor! Denemek için acele edin!

Esmer Lahmacun Malzemeleri

    Hamur İçin

    • 300 gram (g) beyaz un
    • 200 gram (g) tam buğday unu
    • 300 mililitre (ml) su
    • Yarım tatlı kaşığı tuz

    İçi İçin

    • 500 gram (g) kıyma, orta yağlı
    • 1 yemek kaşığı Becel Klasik
    • 2 adet soğan, İri
    • 4 adet domates, orta boy
    • 1 yemek kaşığı biber salçası
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • 1 tatlı kaşığı pul biber
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Karabiber
    • Yarım tatlı kaşığı tuz
    • Yarım demet maydanoz

    Servis İçin

    • 2 adet limon
    • 1 demet maydanoz

    Esmer Lahmacun Nasıl Yapılır?

    1. 300 gram beyaz unu, 200 gram tam buğday ununu, 300 mili litre suyu ve 1 çay kaşığı tuzu karıştırıp iyice yoğurun.
    2. Hamur pürüzsüz bir kıvam alınca üzerini nemli bir bezle örtüp kenara alın. 
    3. Harcı için 4 adet domatesi ve 2 adet soğanı rendeleyin.
    4. Soğan ve domatesi kıymanın üzerine ekleyin.
    5. İçine 1’er çorba kaşığı domates ve biber salçasını, 1 tatlı kaşığı pul biberi, 1 tatlı kaşığı karabiberi, 1 çay kaşığı tuzu ekleyin. 
    6. 1 çorba kaşığı Becel Klasik’i ekleyin. 
    7. Yarım bağ maydanozu da incecik kıyıp harca ekleyin ve iyice yoğurun. 
    8. Fırını 250 dereceye getirip varsa fırın taşı yerleştirin. Fırın taşınız yoksa fırın tepsisini ters çevirip fırın taşı gibi de kullanabilirsiniz.
    9. Hamuru 8 parçaya bölüp her bir parçayı 1 karış genişliğinde merdane ile açın.
    10. Hamuru kesme tahtası veya kürek üzerine alıp üzerine harçtan bolca yayın.
    11. Fırın taşının üzerine yerleştirin. Kenarları hafif kahverengi olup altı da renk alana kadar pişirin. Fırından çıkartıp diğer lahmacunları da aynı şekilde pişirin.
    12. Servis ederken yanına biraz maydanoz koyup bir de limon sıkın.

    Şimdiden ellerinize sağlık! Esmer Lahmacun tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    03Acı Salsa Soslu Biftek

    Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020