En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Et Haşlama Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Et Haşlama Tarifi
Et Haşlama Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

15 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Et Haşlama Tarifi. Et suyunda pişen sebzeler, limonun kattığı hafif ekşi tat… Et Haşlama, sofralarınızda tek başına ana yemek olmaya aday!Özellikle soğuk kış günlerinde sofralarınızdan eksik etmeyeceğiniz bir tarif. Vitamini bol, lezzetli ve doyurucu bir tarif arıyorsanız Et Haşlama tam aradığınız tarif olacak. Kemikli et yemeği olarak da hazırlanabilen Et Haşlama tarifinde dilerseniz kuzu eti dilerseniz de dana eti kullanabilirsiniz. Yemeğin daha hızlı pişmesini isterseniz düdüklüde de pişirebilirsiniz. Haşlama eti sade olarak hazırlayabileceğiniz gibi terbiyeli olarak veya salçalı olarak da pişirebilirsiniz. Lokum kıvamında bir et istiyorsanız merak etmeyin, hazırlaması da pişirmesi de gayet pratik. Düdüklü tencerede et haşlarken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, eğer etiniz az yağlıysa 3-4 yemek kaşığı kadar sıvı yağ eklemektir. Etleri yıkadıktan sonra süzdüğünüz etleri düdüklüye alın, daha sonra etlerin üzerini örtecek kadar su ilave edin. Bu aşamada dilerseniz suyunu daha da lezzetlendirmek için tüm soğan, sarımsak, defne yaprağı veya kekik ekleyebilirsiniz. Düdüklünün kapağını kapatıp 15 dakika kadar pişmeye bırakın ve ardından kontrol edin.  Eğer et haşlamanızı terbiyeli olarak hazırlamak isterseniz 1 cam kasede yoğurt, limon suyu, un ve yumurta sarısını iyice çırpın. Etin suyundan bir kepçe alıp terbiyenizin ılınmasını sağlayın. Ardından ılınan terbiyeyi etinize yavaşça ekleyerek karıştırın. 4-5 dakika terbiye ile pişirdikten sonra servis yapın. Bir porsiyon Et Haşlama yaklaşık 195 kaloridir. Ayrıca içerisinde 3.91 gram karbonhidrat, 26.95 gram protein, 7.88 gram yağ bulunur. Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Et Haşlama Tarifi Malzemeleri

  • 500 gram (g) iri parça kuzu eti
  • 2 adet patates
  • 4 adet havuç
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 su bardağı su
  • yarım tatlı kaşığı tuz
  • çeyrek tatlı kaşığı Knorr Karabiber

Et Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kuzu etlerini derin bir tencereye alın. Üzerine su ekleyip orta ateşte pişmeye bırakın.
  2. Kabuğunu soyduğunuz patates, havuç ve soğanları iri parça halinde kesin.
  3. Yumuşayan etlere doğranmış sebzeleri ilave edin.
  4. Limon suyunu ekleyin ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
  5. Et hazır olunca üzerine taze çekilmiş karabiber ve limon dilimiyle servis edin.

Afiyet olsun! Et Haşlama Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020