En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Et Kavurma Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Et Kavurma Tarifi
Et Kavurma Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 40 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Et Kavurma Tarifi. Et kavurma, çoğumuza kurban bayramını çağrıştırır. Ailesi kurban kesenler bilir, kurban kesildikten hemen sonra, evde kavurma yapılır. Kurban neredeyse tüm kültürde görülen bir ritüel. Antik çağlarda kurbanlar, tanrıları memnun etme veya doğa olaylarını değiştirme amacıyla verilirmiş. Aslında ilk başta kavurmanın amacı, kesilen eti hemen yemek değil, eti uzun süre saklamakmış. Et, önce kuşbaşı kesilir, haşlanır ve süzülür, ayrı bir tencerede et yağlarının eritilir, bolca tuz ile haşlanan etler kavrulup, küplerde saklanır. Saklanan etler etli yemeklerde ve pidelerde kullanılır. Günümüzde et kavurma, saklanmak için değil, hemen pişirilip yenmek için yapılan, çok lezzetli, kolay ve sade bir yemektir.  Şimdi tarifimize geçelim! Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Et Kavurma Tarifi Malzemeleri

  • 800 gram (g) kuzu but, kuşbaşı doğranmış
  • 100 gram (g) kuyruk yağı, ince doğranmış
  • 2 adet kuru soğan, orta boy, küp doğranmış
  • 4 adet yeşil biber, dilimlenmiş
  • 3 adet domates, kabuğu alınmış, küp doğranmış
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber
  • 1+ yarım tatlı kaşığı Knorr Pul Biber

Et Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bir tencereye veya saca kuyruk yağı koyup, ocağa koyun. Yağ eriyince kuzu etini ekleyip kavurmaya başlayın. Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeden etler suyunu salıp, çekinceye kadar devam edin.
  2. Kuru soğanları ekleyip, hafif yumuşayıp, renk alıncaya kadar kavurmaya devam edin. Biberleri ekleyin ve biraz yumuşayıncaya kavurmaya devam edin.
  3. Kabukları alınmış ve içindeki çekirdekli ve sulu kısmı alınmış domatesleri iri kuşbaşı doğrayıp, tencereye ekleyip, kavurmaya devam edin. 
  4. Domatesler suyunu çekince üzerine baharatlarını ve tuzunu serpip, bir dakika kavurduktan sonra servis tabağına alıp, servis edin.

Bu nefis Et Kavurma Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020