En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Etli Beyaz Lahana Sarması

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Etli Beyaz Lahana Sarması
Etli Beyaz Lahana Sarması

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 60 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Etli Beyaz Lahana Sarması, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Dünya mutfağında Kore’de, Kuzey Avrupa’da tatlı/reçel gibi soslarla ve Kuzey Afrika mutfaklarında yoğurt ve limon soslu örnekleri mevcuttur.

Etli Beyaz Lahana Sarması Malzemeleri

    ana malzemeler

    • 1 adet beyaz lahana, dolmalık, ince yaprak, 1,5 kg
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 2-3 adet kemikli kuzu eti, kaburgadan
    • 1 su bardağı su, sıcak

    dolgusu için

    • yarım kilo (kg) kuzu kıyma
    • yarım su bardağı pirinç
    • çeyrek su bardağı sıvı yağ
    • 1 adet soğan, orta boy, yemeklik
    • 1 diş sarımsak
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Karabiber
    • 1,5 tatlı kaşığı tuz

    servis için

    • 1/4 demet maydanoz, kıyılmış

    Etli Beyaz Lahana Sarması Nasıl Yapılır?

    1. Beyaz lahanadan büyükçe bir tencereye su koyup biraz tuz ekleyip, kaynatın. Lahananın göbeğini kesip alın. Kaynayan suya lahanayı batırıp, kapakla bastırarak yaklaşık 15 dakika haşlayıp, bir kevgirle lahanayı bir tepsiye alıp, saydamlaşan dış yapraklarını alın. Tekrar suya koyup 15 dakika haşlayın ve alıp, tepsiye dış yapraklarını çıkartın ve soğuk suya basın. Bu şekilde lahananın tamamını yapıp, işlemi bitirin. Lahanaları suda soğutup, bir tepsiye alın.
    2.  Lahanaları teker teker bir kesme tahtasına alın ve yapraktan el büyüklüğünde parçaları kesip, üst üste bir tabağa koyun. Damarlı tarafı üste gelecektir.
    3.  Soğanı, kıymayı, pirinci, yağı, rendelenmiş sarımsağı, tercih ettiğiniz miktarda karabiber ve tuzu bir kabın içine koyup, güzelce yoğurun.
    4. Bir tencerenin tabanına lahana saplarını ve kötü kalın taraflarını yayın ve üzerine kemikli etleri yayarak dizin. Üstüne birkaç adet lahana yaprağı yayın.
    5.  Lahana yapraklarının içine bir yemek kaşığı hazırladığınız içten koyup, dıştan harcın üstüne kapatıp, sıkıp, arzu ettiğiniz iriliğe gelince sol ve sağındaki yaprağı üzerine katlayıp, rulo şeklinde sarıp, sarmayı yapın. Bunu harç bitinceye kadar yapın. Sarmaları yaptıkça tencerenin içine dizin. Bir üst katı yapmadan bir iki yaprak daha yayıp, üst katı tekrar aynı şekilde dizin. Bitinceye kadar bu işlemleri tekrarlayın.
    6. Tenceredeki sarmaların üzerine parçalar halinde kestiğiniz tereyağını yayın. Bir düz tabak koyun. Tabağın kenarına gelecek kadar sıcak su ile doldurun.
    7.  Ocağa koyup, kaynatın ve altını kısıp, kısık ateşte yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
    8. Yarım saat dinlendirip maydanoz ile süsleyip servis edin.

    Afiyet olsun! Etli Beyaz Lahana Sarması ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020