En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Etli Börek Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Etli Börek Tarifi
Etli Börek Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

6 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 45 dk

Kaç Kişilik : 8

Etli Börek Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Patatesli börek, kıymalı börek, ıspanaklı börek, peynirli börek, sade börek gibi isimlere oldukça aşinayız. Hem evlerimizin mutfaklarında bol bol hazırlıyoruz hem de kahvaltılarımız için mahalle börekçilerinden sık sık alışveriş yapıyoruz. 🙂 Bugün, yukarıda saydığımız klasik börek çeşitlerinden birini değil, proteini bol yepyeni bir börek çeşidini hazırlamak istiyoruz. Kahvaltıyı biraz geçiyoruz bu yüzden ve öğle yemeklerine, çay saatlerine hatta akşam yemeklerine zıplıyoruz. Konumuz etli börek tarifi! Etli börek isimlerine, çeşitlerine çok aşina olmayabilirsiniz, iç harcının nasıl yapılacağı da kafanızda soru işaretleri oluşturabilir. Sebzeli etli bu leziz börek tarifinin iç harcı, aslında oldukça kolay hazırlanıyor. Soğanlar yağda kavruluyor. Ardından etler ve biberler ekleniyor. Domates ve baharatların da eklenişiyle işlem tamamlanıyor. Bir nevi et sote gibi anlayacağınız! Bu leziz etli sebzeli börek tarifi, iç harç hazırlığında önemli bir püf noktaya sahip. İç harcı hazırlarken sebzeleri çok öldürmemek ve etin çok fazla kavrulmasına izin vermemek önemli. Çünkü böreğimiz fırında 45 dakika daha pişecek. Hem fırında hem de tavada pişen etlerin sulu ve leziz olmasına maalesef imkan yok. Bu yüzden tavada çok fazla pişirmeyip pişirme işleminin kalanını fırında tamamlayacağız. Yumuşacık, sulu etlere sahip böreği elde etmek bu ufak ipucundan geçiyor! Etli börek tarifinin yanına neler servis edebileceğinizi, bu leziz böreğin yanına nelerin yakışacağını biliyor musunuz? Öncelikle böreği günün hangi öğününde servis edeceğinize karar vermelisiniz. Örneğin öğle yemeğinde tüketecekseniz hafif bir yeşillik salatası ve ev yapımı ferah bir içecek yeterli olacaktır. Kahvaltıda servis edecekseniz -ki kahvaltıda kırmızı et tüketmeye alışık olmayan bünyelere pek önermiyoruz- klasik kahvaltılıklar ve söğüş hazırlanmış salatalık domates salatasıyla servis edebilirsiniz. Akşam yemeği sofralarında servis etmeyi planlıyorsanız da çorba, salata ve içecekle servis edip böreği ana yemek yapabilirsiniz. Etli börek tarifinin bir porsiyonu yaklaşık olarak 400 kaloridir. Bu leziz böreği diyet yapan veya kalori hesabıyla beslenen okuyucularımıza gönül rahatlığıyla öneremiyoruz maalesef. Ancak hem lif hem karbonhidrat hem de protein içerdiği için tercih edebilirsiniz. Günün diğer öğünlerinde dikkatli olun sadece. 🙂 Et ürünlerini kullanmayı çok seviyoruz, hemen hemen her öğüne bir et ürünü sıkıştırıveriyoruz. Börek tariflerinin neyi eksik? Et ürünleriyle hazırlanabilecek enfes böreklerimizin en leziz örneklerini sizin için seçtik. Öncelikle bir klasik olan kıymalı börek tarifiyle başlayalım! Sarıyer böreğini aratmayan bu börek çok mu çok leziz! Ardından, beyaz et severleri bir adım öne alalım ve onları tavuklu börek tarifiyle tanıştıralım. Son olarak da ara sıcakların en popüleri paçanga böreği tarifi burada yerini alsın. Kambersiz düğün, paçangasız sofra olmasın!

Etli Börek Tarifi Malzemeleri

  • 3 adet yufka
  • 1 su bardağı kefir
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
  • 250 gram (g) dana eti
  • 1 adet soğan, küp doğranmış
  • 1 adet domates, kabuğu soyulmuş, küp doğranmış
  • 2 adet köy biberi, küp doğranmış
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Pul Biber
  • 1 çay kaşığı tuz

üstü için

  • 2 tatlı kaşığı Knorr Susam

Etli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 180 dereceye ısıtın. Küçük bir tencerede 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını ısıtın.
  2. Soğanları ekleyip orta ateşte 2′ kavurun. Etleri ekleyin. Renk almadan biberleri ekleyip karıştırın. 2′ kavurun.
  3. Domates, karabiber, pul biber ve tuz ekleyip altını kısın. Kapağı kapalı olarak 5′ pişirin. Kenara alın. Yufkaları tezgaha yayıp ikiye bölün. Harcı yufkalara bölüştürüp rulo halinde sarın.
  4. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Kefir, yumurta ve kalan ayçiçek yağını karıştırıp üzerine gezdirin. Susam serpin.
  5.  Fırının orta rafında altı ve üstü kızarıp renk alana dek yaklaşık 40′ pişirin. Sıcak servis edin.

Şimdiden ellerinize sağlık! Etli Börek Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020