En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Etli Pilav Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Etli Pilav Tarifi
Etli Pilav Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Etli Pilav Tarifi tam size göre. Et, bol soğan ve pirinç pilavının eşsiz uyumu etli pilav tarifinde sizlerle… Türk mutfağının en özel ve klasik malzemeleriyle hazırlanan bu nefis yemek, hem çok pratik hem de çok lezzetli. Üstelik ince kıyılmış maydanozun kattığı renkli dokunuşla, sade ve şık bir sunum katıyor. Kırmızı etli pilav hazırlarken, pilavınızı ve sotelediğiniz etlerinizi mevsime göre farklı sebzelerle lezzetlendirebilirsiniz. Kırmızı etli pilav tarifinize yaz mevsiminde bezelye, kırmızı biber; kış mevsiminde ise karnabahar gibi mevsim sebzeleri ekleyerek etli sebzeli pilava dönüştürebilirsiniz. Etli pilavın yapılışı nasıldır diye merak edenleri, hiç bekletmeden tarifimize alalım! Çünkü böyle klasik tariflerin dikkat edilmesi gereken püf noktaları vardır ve etli pilav tariflerinin de en önemli noktaları bunlardır. Etli pilav aslında yanına ana yemeğe ihtiyaç duymayan bir tariftir. Çünkü ana yemek ve yardımcı yemeği aynı tencerede buluşturmuş gibidir. Ama etli pilavın yanına klasik bir cacık, yoğurtlu mezeler ve hoşaflar harika olacaktır! Elma suyuyla kaynatıldıktan sonra içine hardal taneleri eklenerek hazırlanan sebzeli pilav tarifini hem özel günlerde hem de ara yemeklerde tüketebilirsiniz. Eğer etli pilav yerine daha hafif bir alternatif isterseniz sebzeli pilav tam size göre! Etli pilav hem biraz maliyetli hem de pişirme süresi uzun olabiliyor. Aceleniz varsa ve daha ekonomik bir yemek arıyorsanız tavuk etiyle hazırlanan tavuklu pilavı tercih edebilirsiniz. Nohut, mantar, dereotu ve farklı malzemeler ile zenginleştirilen Bolu pilavı tarifimizi de mutlaka inceleyin! Kıyma ile hazırlanan etli pilavın daha ekonomik ve kolay bir alternatifi olan kıymalı pilav tarifimizi de buraya bırakalım! Etli pilavın farklı bir versiyonu olan klasik lezzetlerden kavurmalı pilav tarifimize de göz atmadan geçmeyin!

Etli Pilav Tarifi Malzemeleri

  • 1 adet Knorr Et Suyu Bulyon
  • 2 su bardağı pirinç, baldo
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 su bardağı su, sıcak
  • 2 adet soğan, ince dilimlenmiş
  • 250 gram (g) dana kuşbaşı
  • yarım tatlı kaşığı tarçın
  • yarım tatlı kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı maydanoz, ince kıyılmış

Etli Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Geniş tabanlı bir pilav tenceresine zeytinyağı ekleyin. İnce doğranmış soğanı ilave edip, pembeleştirin.
  2. Etleri ilave edin ve rengi gelene kadar soğan ile pişirmeye devam edin, tarçını ve kimyonu ekleyin. 
  3. Etler piştiğinde kenara alın. 
  4. Soğuk suyla nişastası gidene dek yıkanan pirinçleri süzün. Orta boy bir tencerede ayçiçek yağını ısıtıp, pirinçleri 3′ kavurun. 
  5. Sıcak su içerisinde bulyonu karıştırıp, tencereye ilave edin. Kapağını kapatın.
  6. Kısık ateşte 20 dakika pişirin ve 10 dakika dinlenmeye bırakın. 
  7. Pilavı yayvan bir tabağa alıp u¨zerinde pişirdiğiniz etler ve ince ince doğradığınız maydanoz ile servis edin

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Etli Pilav Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Ev Burması

Ev Burmasıyemektarifirehberi

03Acı Salsa Soslu Biftek

Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020