En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Ev Usulu Yaş Pasta

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Ev Usulu Yaş Pasta
Ev Usulu Yaş Pasta

0 Kişinin Defterine Ekli

11 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 60 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 8

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Ev Usulu Yaş Pasta. Canınız birden tatlı bir şey mi yemek istedi? Böyle bir durumda akla gelen ilk tarif genellikle ev usulü yaş pasta tarifi oluyor. Yapımı kolay, az malzemeli ve oldukça lezzetli olan ev usulü yaş pasta tarifi sadece ani tatlı krizlerinde değil, sürpriz yapacağınız anlarda ya da çat kapı gelen misafirlere ne ikram etsem diye düşündüğünüz anlarda da akıllara gelen ilk tarif oluyor. Ev usulü yaş pasta kolay olduğu kadar lezzetiyle sofralara renk katan bir tarif. Özellikle beş çayında ya da akşam yemeği sonrası çay sefasında yanında taze demlenmiş bir fincan siyah çay ile servis edildiğinde lezzetine doyum olmayan bir tarif. Tarifimizin yanına en çok yakışan eşlikçilere servis önerileri başlığı altında detaylı bir şekilde ele aldık. Gelin şimdi de hızlıca tarifimizin malzemelerine göz atalım. Ana Malzemeler -Yarım su bardağı ayçiçek yağı -3 adet yumurta -1 su bardağı süt, yarım yağlı -Yarım su bardağı şeker -3 su bardağı un -1 tatlı kaşığı kabartma tozu -1 tatlı kaşığı vanilin İç Harcı için -3 su bardağı süt, yarım yağlı – su bardağı şeker -1 paket krem şanti -4 yemek kaşığı un Üzeri için -1 paket Knorr Hindistan Cevizi 3 su bardağı süt, şeker ve unu orta ateşte bir tencerede içerisinde karıştırarak kaynatıyoruz. Kaynayınca altını kısıp, kıvam alana dek karıştırarak pişiriyoruz. Ardından ocaktan alıp, krem şantiyi ekleyip mikser ile pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpıyoruz. Sonrasında oda sıcaklığında soğumaya alıyoruz ve o esnada derin bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri rengi açılana dek mikser ile çırpıyoruz. Süt ve ayçiçek yağını ekleyip, karıştırıyoruz. Kabartma tozu, vanilin ve unu ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpıyoruz. Fırını 170 dereceye ısıtıp, fırın tepsisine yağlı kağıt serip, hamuru ekleyip düzeltiyoruz ve 30 dakika pişiriyoruz. Tepsiden çıkarıp, tel üzerinde soğumaya alıyor, hamuru ikiye kesip, üzerine kremanın yarısını ekleyip düzeltiyoruz. Hindistan cevizi serpip, diğer keki üzerine ekliyoruz ve üzerine kalan kremayı ekleyip, kenarlarını ve üzerini düzeltiyoruz. Son olarak pastamızı Hindistan cevizi ile süsleyip, 2 saat buzdolabında dinlendiriyor ve dilimleyerek servis ediyoruz. Ev usulü yaş pasta yapımını öğrendik. Gelin şimdi de tarifimizin lezzetine lezzet katan eşlikçilere göz atalım. Beş çaylarında ev usulü yaş pasta tarifi yer alıyorsa mutlaka bol peynirli yumuşacık bir su böreği ve bol malzemeli bir kısır da yer almalı. İçecek olarak da tercihiniz taze demlenmiş bir fincan çaydan yana olmalı. Aynı zamanda bu yoğun çikolata lezzetine sahip pastamızın yanına dilediğiniz kahve çeşidini de tercih edebilirsiniz. Ev usulü yaş pasta tarifini süslerken dilerseniz taze meyveler ile süsleyebilirsiniz. Ev usulü yaş pasta tarifi tıpkı diğer pasta tariflerinde olduğu gibi kalori değeri yüksek bir tariftir. Ev usulü yaş pasta tarifi bir diliminde yaklaşık olarak 450 kalori bulunmaktadır. Ev usulü yaş pasta tarifini sevenlere şimdi de birbirinden lezzetli 3 tane daha tarif önerisinde bulunmak istiyoruz. İlk olarak bisküvili rulo pasta tarifini, ardından pudingli kedi dili bisküvili pasta tarifi ve son olarak da çilekli pasta tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Ev Usulu Yaş Pasta Malzemeleri

  • yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt, yarım yağlı
  • yarım su bardağı şeker
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı vanilin

Üzeri için

  • 3 su bardağı süt, yarım yağlı
  • yarım su bardağı şeker
  • 1 paket krem şanti
  • 4 yemek kaşığı un

süslemek için

  • 1 paket Knorr Hindistan Cevizi

Ev Usulu Yaş Pasta Nasıl Yapılır?

  1. 3 su bardağı süt, şeker ve unu orta ateşte bir tencerede içerisinde karıştırarak kaynatın. Kaynayınca altını kısıp, kıvam alana dek karıştırarak pişirin.
  2. Ocaktan alıp, krem şantiyi ekleyip mikser ile pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpın.
  3. Oda sıcaklığında soğumaya alın. Derin bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri rengi açılana dek mikser ile çırpın.
  4. Fırını 170 dereceye ısıtın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip, hamuru ekleyip düzleyin. 30′ pişirin.
  5. Tepsiden çıkarıp, tel üzerinde soğumaya alın. Hamuru ikiye kesip, üzerine kremanın yarısını ekleyip düzleyin.
  6. Hindistan cevizi serpip, diğer keki üzerine ekleyin.
  7. Üzerine kalan kremayı ekleyip, kenarlarını ve üzerini düzleyin.
  8. Hindistan cevizi ile süsleyip, 2 saat buzdolabında dinlendirin. Dilimleyerek servis edin.

Şimdiden ellerinize sağlık! Ev Usulu Yaş Pasta tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020