En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Ev Yapımı Domates Reçeli

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Ev Yapımı Domates Reçeli
Ev Yapımı Domates Reçeli

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 12

Ev Yapımı Domates Reçeli tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Domatesin olmadığı bir mutfak düşünebiliyor musunuz? Mutfak kültürümüze geç girse de neredeyse tüm tariflerimizde baş köşeye yerleşen domates, tuzlu, ekşi, acı, tatlı tüm yemeklere ayrı bir ahenk katıyor. Artık her mevsim kolay ulaşabilsek de yine de tazesinin yerini tutmuyor. İçindeki yüksek dozda likopen, antioksidan özelliğiyle kemik sağlığına yararıyla bilinen domates aynı zamanda kalp dostu bir besin. Tek bir domatesten günlük C vitamini ihtiyacımızın neredeyse yarısını alabiliyoruz. Vücudun ödem atmasına da yardımcı olan domates, içindeki potasyum sayesinde sinir sistemine de iyi geliyor. Madem kışlık tel dolap hazırlıkları başladı, o halde çok sevdiğimiz domatesi de türlü türlü şekillerde saklayabiliriz. Domatesin lezzetini ve besin değerini bu kez de tatlı şekilde kavanozluyoruz. Evde domates reçeli yapımı nasıldır, domates reçelinin faydaları gibi tüm sorularınızın yanıtları tarifimizde. Ayrıca domates reçelini sadece kahvaltılarda değil öğün aralarında tatlı isteğinizi bastırmak istediğinizde de tüketebilirsiniz. Tabii kararında!

Ev Yapımı Domates Reçeli Malzemeleri

  • 1,5 kilo (kg) çeri domates, büyük boy
  • 2 yemek kaşığı karbonat

Reçel için

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 4 adet karanfil
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Ev Yapımı Domates Reçeli Nasıl Yapılır?

  1. Küçük bir tencerede su kaynatın ve yanına buzlu su hazırlayın.
  2. Domateslerin altlarına keskin bir bıçak ile artı şeklinde küçük çizikler atın.
  3. Domatesleri kevgir yardımı ile kaynar suya atıp 10 saniye bekletin ve buzlu suya alın.
  4. Kabuklarını soyup, süzün.
  5. Derin bir kaba alın, üzerlerine karbonat ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Üzerini yağlı kağıt ile kapatın.
  6. Şeker ve suyu geniş bir tencerede yüksek ateşte kaynatın; içerisine domatesleri ekleyin.
  7. Köpüklerini alarak 15 dakika kaynatın. Sonrasında orta ateşe alıp tereyağı ve karanfil ekleyin. 15 dakika pişirin.
  8. Kıvamını kontrol edin. Kıvam aldığında limon suyunu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.

Şimdiden ellerinize sağlık! Ev Yapımı Domates Reçeli tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020