En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Ev Yapımı Karpuz Kabuğu Reçeli

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Ev Yapımı Karpuz Kabuğu Reçeli
Ev Yapımı Karpuz Kabuğu Reçeli

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 12

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Ev Yapımı Karpuz Kabuğu Reçeli. Taze meyve ve sebzeler, insan vücudunun ihtiyaç duyduğu birçok vitamin ve mineralin temel kaynaklarındandır. Genelde bahar ve yaz aylarında yetişen meyveleri, kışın tüketmek için türlü türlü yöntemler kullanırız. Kimisini kurutur, kimisini dondurur, kimisini ise reçel, marmelat yaparız. Yaz aylarının habercisi, en sevilen meyvelerden biri de karpuzdur. Sıvı oranının yüksek olması sayesinde yaz sıcağında ferahlatıcı kurtarıcımız olurken içeriğindeki antioksidan bileşenler ile sağlığımıza da fayda sağlar. Karpuz, kabakgiller ailesine ait, tek yıllık bir bitkidir. Tatlı ve sulu bu meyvenin en çok Diyarbakır ve Adana’da yetiştirilenleri tercih edilse de yeni dünya karpuzu, gülle karpuzu, Tekirdağ karpuzu gibi farklı türleri de vardır. Yaz aylarında beslenme düzenimizin büyük bir parçası olan karpuzun kabuğu da çok faydalıdır. Yoksa siz karpuz kabuklarını atıyor muydunuz? Oysaki bu kocaman lezzet kütlesini her mevsim sofranıza koyabilirsiniz. Hem de tatlı mı tatlı olarak… Şimdi vereceğimiz tarifi ile çöpe giden karpuz kabuklarınızın arkasından çok üzüleceksiniz. Karpuz kabuğu reçeli nasıl yapılır, karpuz kabuğu reçeli yapılışı için hangi malzemeler gerekli, gibi sorularınızı duyar gibiyiz. Kocaman karpuzu kavanoza sığdırdığımız, tam kıvamında tarifimiz için sizi şöyle alalım. Reçel denilince aklımıza elbette hemen şekerli ve tatlı bir lezzet akla geliyor. Kahvaltıların vazgeçilmezlerinden biri olan reçel, maalesef şeker hastalarının veya kilosuna dikkat edenlerin ilk vazgeçtikleri besinlerden biri oluyor. Elbette bunun leziz bir çözümü var: Şekersiz reçel. Çilek ve chia tohumuyla çok kolay şekilde hazırlayabileceğiniz tam kıvamında şekersiz çilek reçeli yapımı için püf noktalarını tarifimizde bulabilirsiniz. Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Ev Yapımı Karpuz Kabuğu Reçeli Malzemeleri

  • 1 adet karpuz, kabukları
  • 3 tatlı kaşığı karbonat
  • 4 su bardağı su

Reçel için

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • Yarım adet limon suyu
  • 5 adet karanfil

Ev Yapımı Karpuz Kabuğu Reçeli Nasıl Yapılır?

  1. İçi alınmış karpuzların dış yeşil kısımlarını bıçak ile soyun.
  2. Soyulmuş karpuz kabuklarını küp halinde doğrayıp derin bir kaba koyun.
  3. Karbonat ile suyu iyice karıştırıp, üzerine ekleyin. İyice karıştırıp, buzdolabına en az 4 saat tercihen bir gece dinlemeye alın.
  4. Süzüp, kaynar suda 4 dakika haşlayın. Süzüp, kenara alın.
  5. Tencereye şeker, su, karanfil ve limon kabuğunu ekleyin. Orta ateşte şeker eriyip kaynayana dek pişirin.
  6. Kaynadıktan sonra karpuzları ekleyip, yaklaşık 20 dakika pişirin.
  7. Suyunu çekmeye başlayınca altını kısıp, limon suyunu ekleyin. 10 dakika daha pişirip, soğumaya alın.
  8. Sıcakken kavanozlayıp, saklayın.

Afiyet olsun! Ev Yapımı Karpuz Kabuğu Reçeli ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

03Knorr ile Yöresel Tarifler

Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020