En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Ev Yapımı Mürdüm Erik Marmelatı

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Ev Yapımı Mürdüm Erik Marmelatı
Ev Yapımı Mürdüm Erik Marmelatı

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 5 dk

Kaç Kişilik : 12

Ev Yapımı Mürdüm Erik Marmelatı tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Ana vatanı Japonya ve Çin olan mürdüm eriği, vücudun demir emilimine yardımcı olan C vitamini açısından zengin ve iyi bir A vitamini, B2 vitamini ve potasyum kaynağıdır. Ekşi tatlı aroması olgunlaştıkça tatlılaşan mürdüm eriği, yüksek oranlarda şeker içermesine rağmen, içeriğindeki vitamin, mineral ve fitobesinlerle değerini koruyan bir meyvedir. Mürdüm eriği yaygın olarak tüm dünyada marmelat ve reçel yapımında kullanılsa da Osmanlı Saray mutfağında pek çok yahni yemeğinde etin iyi bir eşlikçisi olmuştur. Daha pişerken mis gibi kokusuyla başınızı döndürecek kışlık marmelat yapımındaki konuğumuz mürdüm eriği bu kez. , tel dolapta 3 ay, pastörize edilirse 1 yıl saklanabiliyor. Marmelat yapmanın keyifli ama bir o kadar meşakkatli olduğu söylenir. Siz inanmayın böyle şeylere. Rengarenk kavanozların mis kokulu lezzetli dünyasına yol alacağınız marmelat tariflerimizle buradayız. Bu kolay ve pratik tarifi ile tam kıvamında kışlık erik marmelatı hazırlayacağınıza inanıyoruz. Hazırsanız başlayalım.

Ev Yapımı Mürdüm Erik Marmelatı Malzemeleri

  • 1 kilo (kg) kırmızı mürdüm erik
  • 1 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Yarım adet limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Ev Yapımı Mürdüm Erik Marmelatı Nasıl Yapılır?

  1. Erikleri ortadan ikiye bölüp, çekirdeklerini kenara ayırın.
  2. Geniş bir tencereye erikleri koyun. Üzerine bir bez içerisine koyduğunuz erik çekirdeklerini bağlayıp ekleyin.
  3. Üzerine su ekleyip kaynatın ve kapağını kapatıp 15 dakika pişirin.
  4. Erik çekirdeklerini çıkartıp, kaşık ya da blender yardımıyla ezin. Kalın bir süzgeçten süzün.
  5. Süzdüğünüz suyu tekrar tencereye alıp, kaynatın. İçerisine şekeri ve bez içerisindeki çekirdekleri ekleyin.
  6. Kıvamını kontrol edin. Kıvam aldığından emin olunca limon suyunu ekleyin.

Bu nefis Ev Yapımı Mürdüm Erik Marmelatı tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

03Knorr ile Yöresel Tarifler

Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020