Hazırlama Süresi : 45 dk
Pişirme Süresi : 5 dk
Kaç Kişilik : 12
Ev Yapımı Mürdüm Erik Marmelatı tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Ana vatanı Japonya ve Çin olan mürdüm eriği, vücudun demir emilimine yardımcı olan C vitamini açısından zengin ve iyi bir A vitamini, B2 vitamini ve potasyum kaynağıdır. Ekşi tatlı aroması olgunlaştıkça tatlılaşan mürdüm eriği, yüksek oranlarda şeker içermesine rağmen, içeriğindeki vitamin, mineral ve fitobesinlerle değerini koruyan bir meyvedir. Mürdüm eriği yaygın olarak tüm dünyada marmelat ve reçel yapımında kullanılsa da Osmanlı Saray mutfağında pek çok yahni yemeğinde etin iyi bir eşlikçisi olmuştur. Daha pişerken mis gibi kokusuyla başınızı döndürecek kışlık marmelat yapımındaki konuğumuz mürdüm eriği bu kez. , tel dolapta 3 ay, pastörize edilirse 1 yıl saklanabiliyor. Marmelat yapmanın keyifli ama bir o kadar meşakkatli olduğu söylenir. Siz inanmayın böyle şeylere. Rengarenk kavanozların mis kokulu lezzetli dünyasına yol alacağınız marmelat tariflerimizle buradayız. Bu kolay ve pratik tarifi ile tam kıvamında kışlık erik marmelatı hazırlayacağınıza inanıyoruz. Hazırsanız başlayalım.
Bu nefis Ev Yapımı Mürdüm Erik Marmelatı tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Parti Yemekleriyemektarifirehberi
Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi
Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi
SAYFALAR
KATEGORİLER
...
Tüm Hakları Saklıdır - 2020