En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Ev Yapımı Patlıcan Reçeli

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Ev Yapımı Patlıcan Reçeli
Ev Yapımı Patlıcan Reçeli

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 12

Ev Yapımı Patlıcan Reçeli tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Patlıcan, pek çok tarifte kullanılan as bir malzeme olarak mutfağımızda çok kıymetli bir yere sahip. Aslen Hint kıtasına özgü olan bir ürün olsa da İspanyollar eliyle mutfağımıza girmiş bir meyve diyebiliriz. Evet, doğru duydunuz! Bunu kısaca şöyle açıklayalım: Yediğiniz ürünün içerisinde çekirdekler varsa meyve yiyorsunuzdur, yoksa sebze! Patlıcan, lifli yapısı ve yüksek besin değeri ile dikkat çeken ürünlerden biri. Ülkemizde en çok Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinde yetişen patlıcanın bizde daha çok kemer, bostan ve Gönen patlıcanı türleri kullanılıyor. Yüksek lifli yapısıyla sindirim sistemini rahatlatırken, A, B1, B2, C vitaminleri ve kalsiyum, potasyum ve demir minerallerince zengindir. Sofralarımıza türlü türlü şekil ve tatlarda konuk olan patlıcanın en taze, en leziz zamanlarını kışa saklamanın en tatlı haliyle karşınızdayız bu kez. Patlıcan reçeli yapımı nasıldır, kireçli patlıcan reçeli nasıl yapılır, patlıcan reçelinin faydaları gibi tüm sorularınızın yanıtları tarifimizde.

Ev Yapımı Patlıcan Reçeli Malzemeleri

  • 1 kilo (kg) patlıcan, küçük boy
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 adet limon suyu

Reçel için

  • 8 su bardağı su
  • 6 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Yarım adet limon suyu ve rendesi
  • 4 adet karanfil

Ev Yapımı Patlıcan Reçeli Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanların kabuklarını soyup derin bir kaba alın. Üzerine tuz, limon suyu ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. 15 dakika bekletin.
  2. Derin bir tencerede su kaynatın, patlıcanları içine ekleyip üzerini yağlı kağıt ile kapatın.
  3. Kapağı kapalı bir şekilde 15 dakika kaynatın.
  4. Patlıcanları süzüp, kenara alın.
  5. Geniş bir tencereye su ve şekeri ekleyin.
  6. Kaynamaya başlayınca patlıcanları ekleyip, 15 dakika kaynatın.
  7. Altını kısıp, üzerine tereyağı ve karanfil ekleyip yağlı kağıt ile kapatın. Ağırlık yapması için üzerine bir tabak kapatıp orta ateşte 15 dakika pişirin.
  8. Kıvam almaya başlayınca limon suyu ve soyacak ile soyduğunuz limon kabuklarını ekleyin.
  9. Kıvamını kontrol edin ve kenara soğumaya alın.

Şimdiden ellerinize sağlık! Ev Yapımı Patlıcan Reçeli tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

03Knorr ile Yöresel Tarifler

Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020