En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Ev Yapımı Simit

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Ev Yapımı Simit
Ev Yapımı Simit

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 45 dk

Kaç Kişilik : 3

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Ev Yapımı Simit. Evde ekmek yapımı ve ramazan pidesinden sonra özlenen sokak lezzeti simit için de kollar sıvandı. Pastane simidi ya da Karaköy simidi arasından tercihiniz hangisi olur?  Karaköy simidi sokakta satılan bildiğimiz, sevdiğimiz, Beşiktaş Kadıköy vapur seferinde martılarla paylaştığımız simitlerden.  Osmanlı’dan beri büyük taş fırınlarda pişiyor ve susamların yüzeye yapışması için sulandırılmış pekmez kullanılıyor.  Domates, peynir ve çay ile mükemmel bir öğün haline geliyor.  Sokakta bağırarak simit satanlardan aldıklarınız ya da el arabalarında rasladıklarınız ünlü Karaköy simidi olarak biliniyor. Adına İstanbul Simidi, Pekmezli simit de deniyor.  Pastane simidi pastanenin fırınında pişen, poğaça ile benzer bir hamurun kullanılmasıyla elde ediliyor. Susamlar direkt olarak hamurun yüzeyine yapışıyor ve pekmez gibi bir bağlayıcı kullanılmıyor. Karaköy simidi gevrek bir dokuya sahipken pastane simidi daha yumuşak oluyor. Pastane simidinin çeşitleri de Karaköy simidine göre daha fazla. Üzerine çekirdek, keten tohumu, çörek otu gibi farklı yağlı tohumlar eklenerek lezzeti çeşitlendiriliyor.  Simitin tarihi ile ilgili daha fazla bilgi edinmek isterseniz sizi yazımıza alalım. Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Ev Yapımı Simit Malzemeleri

  • 500 gram (g) un
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 su bardağı pekmez
  • 2 su bardağı susam

Ev Yapımı Simit Nasıl Yapılır?

  1. Unu eleyip derin bir kaba alın. 
  2. Mayayı ılık su içinde eritin, ortasını çukur açtığınız unun içine ekleyin. 
  3. Tuzu ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğurun. 
  4. Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatarak 30 dakika oda sıcaklığında dinlendirin. 
  5. Hamur iki katına çıktığında tekrar yoğurun ve hamuru 12 eşit parçaya ayırın. 
  6. Her parçayı unlanmış tezgahta uzun rulolar halinde açın. Ardından iki parçayu birbirine dolayarak simit şekline getirin. Bu şekilde 6 adet simidiniz olacak. 
  7. Derin bir kaba pekmezi dökün, biraz su ekleyerek pekmezi inceltin. Fırını 250 dereceye ısıtın.
  8. Ayrı bir tepsiye de susamları dökün. Dilerseniz kullanmadan önce susamları kavurabilirsiniz. 
  9. Hazırladığınız simit hamurlarını önce pekmeze batırın ardından susamla kaplayıp fırın tepsisine dizin. 

Afiyet olsun! Ev Yapımı Simit ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020