En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Evde Ruşeymli Ekmek

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Evde Ruşeymli Ekmek
Evde Ruşeymli Ekmek

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 40 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Evde Ruşeymli Ekmek, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Evde ekmek yapmanın ne kadar pratik olduğunu fark edip bir de ne yediğinizi bilince ekmekleri çeşitlemek yeni hobimiz haline geliyor. Buğday ruşeymi ile unun karışımından elde edilen Tarifi, kahvaltılarınız için besleyici bir seçenek olabilir. Evinizde mis gibi hazırladığınız ruşeymli ekmeğin yapımı da oldukça kolay. Ruşeymli ekmek kalorisi bakımından da diğer ekmeklere göre avantajlı tarafta. Bol lifli yapısı sayesinde, ruşeymli ekmek faydaları açısından da beyaz ekmekten daha fazla tercih ediliyor. Göz atmak isterseniz farklı ekmek tariflerimize de buradan ulaşabilirsiniz: Ekşi Mayalı Ekmek, Ispanaklı Ekmek, Tam Buğday Ekmeği. Ekmeğinizin üzerine sürüp keyifle yemeniz için de önce Nasıl Reçel Yapılır? yazımıza, ardından Ayva Reçeli tarifimize bekliyoruz.   Buğday tanesinin filizlendiği kısım olan ruşeym, buğdayın embriyosu olarak da biliniyor. Bu kısım buğday tanesinin genetik kodlarının bulunduğu bir kısım olarak tanımlanıyor ve protein bakımından zengin olduğu biliniyor. Ancak günümüzde fabrika tipi üretimde buğdaylar üretim öncesinde ruşeymlerinden ayrılıyor ve bildiğimiz beyaz ekmek kullanımında kullanılan un haline geliyorlar. Bu ayrışma hem üretim aşamasını kolaylaştırıyor hem de ürünün raf ömrünü uzatıyor. Başlangıç aşamasında buğdaydan ayrılan ruşeymleri yeniden ununuza dahil ettiğinizde ekmeğiniz ruşeymli hale geliyor ve besleyiciliği artıyor. Ruşeymli ekmek yapımında kuru ya da yaş maya tercih edilebilir. Yaş mayanın açıldıktan sonra tüketim süresi az olduğu için arka arkaya çok miktarda kullanım sağlanacaksa tercih ediliyor ve doğrudan hamurun içerisine ilave ediliyor.   Kuru mayalar ise granül şekilde satılıyor ve hamura eklemeden önce çözünmesi için ılık su ya da sütte bekletilmesi gerekiyor.   Eve ekmek getiren değil evde ekmek yapan olmaya ne dersiniz? Unutmayın, kendi yaptığınız ekmeğinizin kokusu da dokusu da size çocukluğunuzda fırından aldığınız o mis gibi ekmeklerle doğru bir yolculuğa çıkaracak. Püf noktalarını adım izlediğinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz hem görüntüsüyle hem lezzetiyle damaklarımızı şenlendirecek 15 kolay ekmek tarifi ile sizlerleyiz.

Evde Ruşeymli Ekmek Malzemeleri

  • 3+yarım su bardağı un
  • 2 su bardağı su, oda sıcaklığında
  • 3 yemek kaşığı ruşeym
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya

Evde Ruşeymli Ekmek Nasıl Yapılır?

  1. Orta büyüklükte bir kaba ununuzu dökün. Tuzu ilave edin, iyice karıştırın. 
  2. Mayayı suyun içinde çırparak eritin. Unun ortasına küçük bir oyuk açın. Suyu yavaşça dökerek birbirine karıştırın. Bu sırada ruşeymi ilave edin. Güzel bir ekmek hamuru elde edene kadar yoğurun. 
  3. Hamuru yüksek bir kabın içinde üzerini bezle örterek mayalanmaya bırakın. En az iki katı yüksekliğe geldikten sonra (1-2 saat) fırın tepsinizi hafif yağlayıp, unlayın. 
  4. Hamuru birkaç kez tekrar yoğurarak gazını alın. Yuvarlak ya da baton gibi tercih ettiğiniz şekli verin. Tepsiye yerleştirin. Yarım saat daha üzerini örterek bekletin.
  5. Hamurun üzerine birkaç kesik atın. 
  6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırına verin. 
  7. Yaklaşık 40 dakika sonra yeterince kabarıp üzeri altın rengini aldığında fırından alın. (Fırınların ısı ayarları değişken olduğu içi ekmeğinizi sürekli kontrol edin.)

Şimdiden ellerinize sağlık! Evde Ruşeymli Ekmek tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020