En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Evde Şekersiz Doğal Dondurma

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Evde Şekersiz Doğal Dondurma
Evde Şekersiz Doğal Dondurma

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Evde Şekersiz Doğal Dondurma, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Hazır yaz mevsimi gelmişken içinizi ferahlatacak bir tarifle karşınızdayız: tarifi. Hem hafif hem de tatlı ihtiyacınızı fazlasıyla giderecek.  Yaz aylarının belki de en çok tercih edilen tatlıların başında dondurma geliyor. Uzun yaz akşamlarında dışarıdan almak yerine serinletici ve lezzetli bir dondurma yapmak istemez misiniz? Üstelik katkı maddesi yok, şeker yok ve yüzde yüz doğal. Evde Şekersiz Dondurma yaparken damak zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz. İster çeşitli yaz meyveleriyle hazırlayın isterseniz de sağlık açısından son derece faydalı olan bitter çikolatayla… Seçim sizin.  Sizi hiç uğraştırmayacak son derece pratik yapımıyla ev halkının favori tatlısı olan dondurma yaparken ihtiyacınız olan ana malzemeler süt, yumurta, vanilya ve sahlep. Gönül rahatlığıyla yiyebileceğiniz, besleyici bir dondurma yapmak istiyorsanız dondurmayı yaparken günlük ve taze süt kullanmaya özen gösterin. İnek sütü yerine manda ya da keçi sütü de tercih edebilirsiniz. Laktoz tüketmeyenlerse tercihini Hindistan cevizi sütünden yana kullanabilir. Evde dondurma makineniz varsa kullanabilirsiniz eğer yoksa malzemeleri mikserle iyice çırpıp içinde hava kabarcıkları oluşmasını sağlayın. Daha sonra dondurucuda en az 3-5 saat bekletmeli daha sonra servis etmelisiniz.  Şekersiz dondurmayı tatlandırmak için bal veya taze meyveler kullanabilirsiniz. Özellikle kırmızı meyveler dondurmada iyi sonuç verir. Arzu ederseniz bitter çikolata veya Antep fıstığı, badem ve dövülmüş fındıkta kullanabilirsiniz. 

Evde Şekersiz Doğal Dondurma Malzemeleri

  • 500 mililitre (ml) krema
  • 30 gram (g) süt tozu
  • 180 gram (g) bitter çikolata
  • 200 gram (g) çilek

Süslemek için

  • yarım tatlı kaşığı Hindistan cevizi, rendelenmiş

Evde Şekersiz Doğal Dondurma Nasıl Yapılır?

  1. Küçük parçalara böldüğünüz bitter çikolatayı benmari usulü eritin. 
  2. Diğer yanda krema ve süt tozunu küçük bir sos kabında karıştırıp kaynama noktasına gelene kadar ısıtın.  
  3. Benmari usulü erittiğiniz çikolatanın bir kısmını kremaya karıştırın ve homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Daha sonra soğumaya bırakın.   
  4. Çilekleri küçük parçalara bölün. Mutfak robotundan geçirip püre haline getirin. Daha sonra derin dondurucuda bir süre bekletin.    
  5. Soğuyan çikolatalı krema ve çilek püresini bir araya getirin, mikser yardımıyla 10-15 dakika çırpın.     
  6. Karışımı kapaklı derin bir kaba alın ve buzlukta 10-12 saat kadar beklettikten sonra servis kaselerinde üzerinde Hindistan cevizi rendesiyle servis edin.   

Şimdiden ellerinize sağlık! Evde Şekersiz Doğal Dondurma tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

03Knorr ile Yöresel Tarifler

Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020