Pişirme Süresi : 20 dk
Kaç Kişilik : 4
YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Evde Tarhana Yapımı. Karşısında saygıyla eğileceğimiz bir gelenektir tarhana. İlk kez Orta Asya Türkleri tarafından özellikle yoğurdun uzun süre saklanabilmesi için geliştirilmiş bu yöntem zamanla Anadolu, Orta Doğu, Balkanlar ve diğer Avrupa ülkelerine geçiyor. Türk Standartları Enstitüsü tarhanayı buğday unu, kırması, irmik veya bunların karışımı ile yoğurt, biber, tuz, soğan, domates, tat ve koku verici, sağlığa zararsız bitkisel maddelerin karıştırılıp yoğrulduktan ve fermente edildikten sonra kurutulması, öğütülmesi ve elenmesiyle elde edilen bir gıda olarak tanımlıyor. Yörelere göre çeşitlilik gösteren ve çok besleyici olan bu geleneksel tat, un tarhanası, göce tarhanası, irmik tarhanası ve karışık tarhana olmak üzere dört tip hazırlanıyor bizim coğrafyamızda. Örneğin; Ege tarhanası, bir un tarhanası örneği. Ankara, Maraş gibi şehirlerde ise göce dediğimiz, buğday yarması ile yapılan tarhanalar pişirilir. Kastamonu’nun yaş tarhanası ise kurutulmadan tüketilen bir çeşididir. Dileyenler kızılcık, şalgam, kıyma, pancar gibi başka malzemelerle de çeşitlendirebiliyor… Kuru tarhana hem hazır çorbalar kadar pratik hem de doyurucu özelliğiyle kış sofralarının vazgeçilmezi şifa kaynağıdır. Tel dolapların baş tacı tarhanayı tarifimiz ile siz de evde kolaylıkla yapabilirsiniz. Geleneksel çorbalar içinde en sevilenlerden tarhana çorbasını sizin için kıymalı hazırladık. İşte, adım adım kıymalı tarhana çorbası tarifimiz sayfamızda… Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.
Şimdiden ellerinize sağlık! Evde Tarhana Yapımı tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi
Sahur Tarifleri: Sahurda Yapılabilecek Yemekler için 5 Basit Tarifyemektarifirehberi
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi
Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi
SAYFALAR
KATEGORİLER
...
Tüm Hakları Saklıdır - 2020