En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Fasulye Kavurması Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Fasulye Kavurması Tarifi
Fasulye Kavurması Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Fasulye Kavurması Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağından herkese lezzet dolu selamlar getirdik! Hanımlar ve beyler, Doğu Anadolu bölgemizin güzel şehirlerinden bir tanesi olan Bingöl’e doğru bir yolculuk yapmaya var mısınız? Pek zengin bir mutfağa sahip, yöresel tatları günümüze kadar ulaştırmış aynı zamanda kendine has tekniklerle hazırlanan bin bir çeşit lezzete ev sahipliği yapan Bingöl, bugün de taze fasulye kavurması ile bizleri karşılamaktadır. Pazar tezgahlarının Ayşe kadını olarak bilinen taze fasulye, yaz aylarında pazar ve manav tezgahlarında bol bol bulabildiğimiz sebzelerden bir tanesi. Kurusunu ayrı tazesini ayrı bir sevdiğimiz fasulyeyi, damak zevkine göre etli ya da zeytinyağlı olarak sık sık hazırlayıp servis ediyoruz. Ayrıca yaz sebzesi olan taze fasulye kışın da konserve ya da kavurma şeklinde sofralarımızda yerini alabiliyor. Neyse, biz şimdilik konumuza dönelim. Yani yeşil fasulye kavurması tarifine.  ‘’Fasulye kavurması nasıl olur?’’ şeklinde sorulan sorulara, hazırladığımız reçetemiz ile yanıt vermek istiyoruz. Bu esnada da “fasulye kavurmasına hangi baharatlar konur?’’ ve “fasulye kavurması malzemeleri nelerdir?” hızlıca göz atacağız. Tarifimizin lezzetinin dışında en seveceğiniz yanı, kesinlikle az malzeme ile hazırlanıyor oluşudur. Tarifimiz için yalnızca taze fasulye, zeytinyağı, soğan, yumurta, Knorr Karabiber ve Knorr Pul Biber yeterlidir. Haydi o zaman malzemelerimiz de hazır olduğuna göre fasulye kavurması yapılışına geçebiliriz. Fasulye kavurması yemeği için öncelikle fasulyeleri, diriliği gidip yumuşayana dek haşlıyoruz. Ardından soğuk suda bekletiyoruz bir süre. Sonrasında tavanın içerisine zeytinyağı ve soğanı ekleyip bir süre kavuruyoruz. Ardından da fasulyeleri ilave edip kavuruyoruz. Son olarak yemeğimize lezzetini verecek olan baharatlarımızı ekliyor ve yumurtaları kırıp karıştırıyoruz. Üzerine pul biber serpiştirip servis ediyoruz. Fasulye kavurması tarifinin servis önerilerine geçiyoruz şimdi de. Tarifimizin yanında, evde mayaladığınız bir kâse yoğurt ya da bol köpüklü bir bardak ayran tercih edebilirsiniz. Doyuruculuğunu daha da artırmak isterseniz eğer öncesinde sıcacık bir domates çorbası ile başlayabilirsiniz. Sebzelerin kaynar suda haşlandıktan sonra, buzlu suyun içerisine atılması yöntemine ‘’Şoklama yöntemi’’ denmektedir. Taze fasulyelerinizi haşladıktan sonra şokladığınız takdirde fasulyeleriniz dağılmayacak ve daha diri duracaktır. Fasulye kavurması kalori miktarını öğrenmeye geldi sıra.  Fasulye kavurmasının bir porsiyonunda yaklaşık olarak 114 kalori bulunmaktadır. Oldukça düşük kalorili olan bu tarifimiz tam bir diyet dostu diyebiliriz! Fasulye kavurması tarifinin lezzetine doyamayıp, başka lezzetler de denemek isteyenler için 3 tane birbirinden lezzetli ve pratik tarifimiz daha var. İlk olarak kıymalı taze fasulye tarifini, ardından patates kavurması tarifini ve son olarak da sütlü biber kavurması  tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. Deneyip, favorinizi sevmeyi ve sayfamızı takip etmeyi unutmayın. 🙂

Fasulye Kavurması Tarifi Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 500 gram (g) taze fasulye, ayıklanmış
    • 1/2 tatlı kaşığı tuz
    • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 3 adet yumurta
    • 1 adet soğan, küp doğranmış
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Pul Biber
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Karabiber

    Fasulye Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Tuzlu kaynar suda fasulyeleri 10′ haşlayıp, diriliği gidip yumuşayana dek haşlayın.
    2. Buzlu suya alıp, süzün. Kenara alın.
    3. Tavada zeytinyağını orta ateşte ısıtın.
    4. Soğanı ekleyip, kapağı kapağı olarak 5′ kavurun.
    5. Fasulyeleri ilave edip, 5′ daha kavurun.
    6. Tuz ve karabiberi ilave edip, karıştırın. Yumurtaları ekleyip, altını kapatın.
    7. İyice karıştırıp, üzerine pul biber serpin. Kapağı kapalı olarak 5′ dinlendirin. Sıcak servis edin.

    Afiyet olsun! Fasulye Kavurması Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    03Knorr ile Yöresel Tarifler

    Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020