En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Fesleğen Soslu Levrek Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Fesleğen Soslu Levrek Tarifi
Fesleğen Soslu Levrek Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 50 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Fesleğen Soslu Levrek Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Faydalarıyla ve lezzetiyle kendine hayran bırakacak fesleğenli levrek tarifimizle sizlerleyiz! A, B1, B2, B6, B12 ve D vitaminlerini içeren levrek balığını fesleğen aromasıyla zenginleştiriyoruz ve fesleğen soslu levrek tarifimizi hazırlıyoruz. Levreği artık dört mevsim tezgahlarda bulmak mümkün ama deniz levreğinin en lezzetli olduğu zaman Şubat-Haziran ayları arasındadır. İster deniz levreği ister çiftlik levreği kullanın, fesleğenli levrek marin tarifinin sonucuna bayılacaksınız. Levrek gibi yağlı balıklar sos ve sebzelerle birlikte bütünleşip fırına atıldığında hem çok lezzetli hem de sağlıklı bir yemek olarak karşımıza çıkıyor. Fesleğenli levrek tarifimiz başlığımızda da belirttiğimiz gibi tam bir Akdenizli! Fesleğen sosu, limon ve zeytinyağının girdiği her tarif gibi damaklarımızı şenlendiriyor. Levrek kolay pişen ve besin değeri çok yüksek bir balık. Bu yüzden fesleğenli levrekten farklı tariflerde de değerlendirmenizi çok isteriz! En az fesleğenli levrek kadar lezzetli olan levrek buğulama tarifi tam bir diyet dostu. Besleyici ve hafif fırında levrek buğulama tarifimizi mutlaka deneyin. Buğulama yöntemi ile pişirmek, balığın sulu ve yumuşak kalmasını sağlıyor ama biraz daha çıtır bir levrek hazırlamak isterseniz sizi fırında levrek tarifimize davet edelim! Uzmanların sağlıklı bir yaşam için önerdiği Akdeniz Diyetine son derece uygun olan fesleğenli levrek hem doyurucu hem de spor yaparken verdiğiniz kiloları geriye aldırmayan bir tarif! Spor yapanlar için diğer beslenme önerilerini merak ediyorsanız sizi Saç Bakım Güzellik’in Spor Yapanlara Özel Beslenme Önerileri yazısına davet edelim! 1 porsiyon fesleğenli levrek yaklaşık 250 kaloridir.

Fesleğen Soslu Levrek Tarifi Malzemeleri

  • 1 paket Knorr Fesleğenli Makarna Sosu
  • 4.5 su bardağı su
  • 2 adet levrek, orta boy, fileto çıkarılmış
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım adet limon, ince dilimlenmiş
  • 1 su bardağı buğday, suda bekletilmiş
  • 4-5 dal taze soğan, ince dilimlenmiş

Fesleğen Soslu Levrek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Önceden ıslatılmış buğdayları yıkayıp, tencereye alın. Üzerine 3 su bardağı su ekleyip, kapağını kapatın. 30 dakika suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin.
  2. Suyunu çeken buğdayları kenara alın.
  3. Fırını 180 dereceye ısıtın.
  4. Levrekleri yağlı kağıt içerisine alıp, zeytinyağı ile yağlayın ve üzerine limon dilimlerini dizin.
  5. 20 dakika fırınlayın.
  6. Bu esnada küçük bir tencerede makarna sosu ve 1.5 su bardağı suyu karıştırarak orta ateşte pişirin.
  7. Kıvam alan sosun yarısını buğdaya ilave edip, karıştırın.
  8. Buğdayı tabaklara paylaştırıp, üzerine levrek filetoları ekleyin. Üzerine kalan fesleğenli sos ve limon dilimlerini ekleyin.
  9. Üzerine taze soğan ile servis edin.

Şimdiden ellerinize sağlık! Fesleğen Soslu Levrek Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020