En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Fındık Lahmacun Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Fındık Lahmacun Tarifi
Fındık Lahmacun Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 10 dk

Pişirme Süresi : 50 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Fındık Lahmacun Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Tarsusluysanız veya Tarsus’a gittiyseniz, lahmacunun orada fındık lahmacun demek olduğunu bilirsiniz. Zaten yeterince sempatik bir adı varken, fındık lahmacuna, kuş gözü veya bardak altı gibi isimler koyanlar da vardır. Lahmacun bir Ortadoğu yemeğidir, Ermenistan, Türkiye, İsrail, Suriye ve Lübnan mutfağında lahmacun vardır. Lahmacun ismi ise Arapça etli ekmek anlamına gelen bir kelimeden türemiştir. Normal lahmacunun aynısı ama küçüğüymüş gibi görünse de fındık lahmacun, iyi bir iştah açıcı ve mükemmel bir başlangıçtır. Yalnızca kebap öncesine sınırlamayın, lahmacunu baharatlı ve kıymalı bir hamur olarak düşündüğünüzde, uyumlu olacak tüm yemeklerin başlangıcı olarak servis edebilirsiniz. O zaman evde kolaylıkla yapabileceğiniz fındık lahmacun tarifimize geçelim! 1 porsiyon Fındık Lahmacun 233 kaloridir.

Fındık Lahmacun Tarifi Malzemeleri

    hamuru için

    • 250 gram (g) mayalı ekmek hamuru
    • çeyrek su bardağı zeytinyağı
    • 1,5 su bardağı un
    • 3/4 su bardağı su

    ana malzemeler

    • 200 gram (g) dana kıyma, yağlı
    • 1 adet soğan
    • 1 adet çarliston biber
    • 1 adet domates, orta boy
    • yarım tatlı kaşığı tuz
    • çeyrek tatlı kaşığı Knorr Karabiber

    Fındık Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Yağlı kıyma, soğan, domates,  sarımsak, çarliston biberi, tuz ve karabiberi mutfak robotundan geçirin. Karışım hafifçe sert ama akıcı olmalıdır. Gerekirse su ilave edin. Fazla sulu olursa da bir tülbent ile sıkıp fazla suyunu alın.
    2. Ekmek hamurunu bir kaba koyup, içine 160 gram un ve 80 gram su ile yarım çay bardağı zeytinyağı ekleyip yoğurun. Üzerini örtüp, 30 dakika dinlendirin. Hamur yaklaşık 500 gr. civarında olacaktır.
    3. Hamuru hafifçe yoğurup, 50 gramlık 10 tane beze yapın. Bezeleri ovalayıp, üzerini nemli bir bezle örtüp, 20 dakika dinlendirin.
    4. 50 gramlık bezeleri una basıp, elinizin parmak uçlarıyla 6-8 cm. çapında bir disk şeklinde açın. Üzerine bir yemek kaşığı hazırladığınız harçtan koyup, harca bastırarak, hamurun üzerine yayarak yapıştırın. Tamamını bu şekilde hazırlayın.
    5. Fırın tepsisinin içini yağlayıp, lahmacunları koyun. 250 derecede ısıtılmış fırına koyup 10-12 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin.

    Bu nefis Fındık Lahmacun Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020