En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Fırında Brüksel Lahanası Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Fırında Brüksel Lahanası Tarifi
Fırında Brüksel Lahanası Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Fırında Brüksel Lahanası Tarifi tam size göre. Fırında pişen yemeklerin kendine has olan aroması ve çıtırlığı bambaşkadır! Tavuk eti, köfte, kırmızı et, balık ya da sebzeler… Her türden yemeği fırında pişirmek mümkün! Fırında sebzeler ise hem çok hafif bir ana yemek hem de garnitür olarak servis edilebilmesiyle menümüzde istediğimiz gibi yer alabiliyorlar! Özellikle diyet dönemlerinde çok az yağ ile pişirilen fırın sebzeler hepimizin favorisi olurken, et tüketmek istemeyenler için de leziz öğünler haline geliyor. Biz de bugün fırında kolayca pişen ve enfes hardal sosu ile aroması zenginleşen Brüksel lahanası yemeği yapacağız! Sadece 3 malzemeden oluşan fırında Brüksel lahanası yemeği için Brüksel lahanası, yağ ve pul biber yeterli oluyor. Ama fırında Brüksel lahanasının sırrı sosunda gizli! Bu basit ve pratik yemek, aslında enfes sosu ile davet sofralarına yakışır bir garnitür haline geliyor. Hardal, zeytinyağı ve limon ile hazırlanabilen sosu bildiğiniz Brüksel lahanası lezzetini bambaşka bir noktaya taşıyor. “Fırında Brüksel lahanası nasıl pişirilir?” diye merak ediyorsanız hemen anlatalım! Renk alana kadar 30 dakika fırın tepsisinde pişen Brüksel lahanaları, size sosunuzu hazırlamak için zaman yaratıyor. Böylece fırından çıkardıktan sonra hemen servis edebiliyorsunuz. Fırında Brüksel lahanası kadar pratik başka tariflerimizi de buraya bırakıyoruz: Karnabahar graten ve fırında patates! Mutlaka göz atın!

Fırında Brüksel Lahanası Tarifi Malzemeleri

  • 1 kilo (kg) brüksel lahanası
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 yemek kaşığı Knorr Pul Biber

Servis için

  • 2 yemek kaşığı Calve Hardal
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı llimon suyu

Fırında Brüksel Lahanası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 200 derece fanlı alt üst ayarda ısıtın.
  2. Kaynar suda Brüksel lahanalarını 5 dakika haşlayıp, soğuk suda şoklayın.
  3. İkiye bölüp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
  4. Ayçiçek yağı ve pul biber ekleyip, karıştırın. Renk alana dek yaklaşık 30 dakika pişirin.
  5. Bu esnada hardal, zeytinyağı ve limon suyunu derin bir kabın içerisinde blender ile pürüzsüz olana dek çekin.
  6. Fırından çıkan lahanaları üzerine hazırlanan sos ile servis edin.

Bu nefis Fırında Brüksel Lahanası Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020