En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Fırında Çinekop Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Fırında Çinekop Tarifi
Fırında Çinekop Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 10 dk

Kaç Kişilik : 4

Fırında Çinekop Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Balığı fırında pişirmek her zaman için kurtarıcı ve pratik bir fikir. Sağlıklı alternafleriniz arasına da not edilebilir.  Eylül’ün gelişiyle biten av yasağı ve balıklara hasret kalan mutfakları buluşturuyoruz. Tercihimiz bu sefer mevsim itibariyle de çinekoptan yana. Lüfer, çinekop, sarıkanat hepsi aynı ailenin fertleri arasında yer alıyor ancak boyutları büyüklükleri ve haliyle içindeki et miktarıyla farklılık gösteriyorlar. Ancak yine de sevdiğiniz bir tarifi hepsine uygulamanız mümkün. Yalnızca pişirme süreleri biraz fark edebilir, gözünüz balıkta olsun. Bunun yanı sıra balık alırken mutlaka balığın gözleri parlak, karnı diri, solungaçlarının kırmızı olmasına dikkat edin. Taze balığın tadı tariflerde bambaşka olacak ve yemeğe lezzet katacaktır.  Çinekop balığını buğulama, ızgara, kızartma yöntemleriyle de pişirmeniz mümkün. Her haliyle lezzet deposu olan balığı lezzetlendirmek sizin tercihinize ve damak zevkinize kalıyor. Biz bu tarifte her ne kadar klasikten şaşmamış olsak da siz sınırlarınızı zorlamakta özgürsünüz. Sınırlar demişken, sizi tarife almadan önce bizim balık tariflerimizden bir kaç örnek verelim, belki bu tarifler balığa bakış açınızı değiştirir ve balıklı tarifler konusunda repertuarınızı genişletebilir. O halde hemen YEMEK TARİFİ REHBERİ’ın en sevilen balık tariflerine geçelim: Balık Kokoreç, Fırında Soya Soslu Somon, Uzakdoğu Usulü Levrek Tava ve Cips Kaplı İskorpit Kızartma. Daha da fazlası için sizi buraya, Fırında Çinekop tarifi içinse aşağıya alalım. Fırında balık yapmanın ne kadar kolay olduğunu görecek, pişirmesi oldukça kolay bu tarife bayılacaksınız.

Fırında Çinekop Tarifi Malzemeleri

  • 4 adet çinekop
  • 4 diş sarımsak
  • 3/4 su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Tatlı Toz Kırmızı Biber
  • 1 dal biberiye

Fırında Çinekop Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ezilmiş sarımsak, biberiye, zeytinyağı ve baharatları bir kabın içerisinde karıştırın.
  2. Çinekopların üzerine tuz serpin. Hazırladığınız zeytinyağlı karışımı fırça yardımıyla balıkların her yerine gelecek şekilde yedirin.
  3. Çinekopları yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsinin içerisine ya da yağladığınız bir fırın kabına aktarın.
  4. 180 derecede ısıtılmış fırına atın. 10-15 dakika üzeri kapalı biçimde pişirin. Ardından üzerini açarak pişirmeye devam edin. İsterseniz fırında patatesle isterseniz de bol yeşillikli bir salatayla servis edin. 

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Fırında Çinekop Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020