Hazırlama Süresi : 45 dk
Pişirme Süresi : 30 dk
Kaç Kişilik : 4
En lezzetli ve tam kıvamında Fırında Çipura Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Kış aylarının gelmesiyle birlikte balık tezgahları da dolmaya başladı. Türkiye’de daha çok güney sahilleri ve Ege kıyılarında bulunan çipura ya da diğer adıyla çupra, kontrolsüz avlanmalar sonucu denizlerde sayıca azalsa da balık çiftliklerinde yetiştiriliyor. Balık çiftliklerinde yetiştirilen çipuraların boyutu daha büyük olsa da deniz çipurası kadar lezzetli olmuyor. Çipura, az kılçıklı, beyaz ve bol etli, az kılçıklı olduğu için çocuklar tarafından da çok sevilen bir balık. Omega 6 ve Omega 3 yağ asitleri, B1, B2, B6, D, E, C ve A vitaminleri ile birlikte kalsiyum, fosfor ve demir gibi mineraller de barındıran çipura, hazmı kolay bir lezzet. Karbonhidrat içermediği için de diyet yapanlar ve sağlıklı kilo vermek isteyenler için uygun bir tat oluyor. Peki, çipura fırında alüminyum folyo ile mi, tavada mı yapılır? Aslında çipurayı pişirmenin tek bir yolu yok. Bu lezzetli yağlı balık sos ve sebzelerle birlikte bütünleşip fırına atıldığında sağlıklı bir yemek olarak karşınıza çıkıyor. Çipura balığı fırında yapıldığı zaman balığın kokusu da eve sinmiyor. Fazla uğraşmadan kolay, pratik ve lezzetli bir yemek olan fırında çipuranın yanına mevsim yeşilliklerinden oluşan limonlu ve zeytinyağlı bir salata da iyi gidecektir. Fırında çipura kaç dakikada pişer? Fırında levrek kaç kaloridir? gibi soruların yanıtları için sizi tarifimize alalım… Balık severler için ızgaranın yeri ayrıdır. Klasikleşmiş ızgara çipura tarifi sayesinde tam kıvamında balık etine en pratik pişirme yöntemi için çipura ızgara tarifimize göz atın! Balık yemekleri sevenler için nefis mi nefis bir tavsiyemiz var! Patates salatalı çıtır çipura tarifi ile sizi hem sağlıklı hem lezzetli bir öğün sizi bekliyor. “Yanına ne iyi gider?” sorularınızı duyar gibiyiz, harika bir çoban salata tarifimizi de buraya bırakalım! 300 gramlık Fırında Çipura 304 kaloridir. Fırında Çipura hazırlık süresi 30 dakika ve pişirme süresi 45 dakika ile toplam 75 dakikada hazırlanabilen bir yemek. Fırında çipura sosu için küçük bir tavada zeytinyağını ısıtın. Domatesleri ekleyip soteledikten sonra zeytinleri ekleyin ve üzerine tuz, maydanoz, fesleğen, limon kabuğu rendesi ve su ekleyin. Biraz kaynadıktan sonra servise hazır.
Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Fırında Çipura Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Parti Yemekleriyemektarifirehberi
Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi
Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi
SAYFALAR
KATEGORİLER
...
Tüm Hakları Saklıdır - 2020