En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Fırında Hardal Soslu Lüfer

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Fırında Hardal Soslu Lüfer
Fırında Hardal Soslu Lüfer

0 Kişinin Defterine Ekli

13 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

Fırında Hardal Soslu Lüfer tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Göçmen bir balık olan lüfer, dünyanın hemen her yerindeki tropik ve subtropik sularda bulunur. Soğuk denizlerde yaşayan lüfer, yağlı bir balık olduğu için çok lezzetlidir. “Boğazın sultanı” diye sofralarımızda baş tacı ettiğimiz lüfer balığının yakından tanıdığımız birçok türü mevcuttur. Defne yaprağı, çinekop, sarıkanat, kofana, sırtıkara gibi boyutlarına göre isimlendirilirler. Eylül ortasından ocak sonuna kadar olan dönem, lüferin en leziz dönemidir. Ancak bu dönem dışında lüfer avlamak, lüferin soy devamı açısından çok tehlikelidir. Soyu tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan lüferi kurtaracak en önemli şeylerden biri, biz tüketicilerin hassasiyeti. Yasal olarak 20 cm’nin altındaki lüferi avlamak da satmak da yasak! Elbette balık pazarına giderken yanımızda cetvel taşımamıza gerek yok ama evden çıkmadan karışınızı ölçüp, balıkları bu ölçü üzerinden kıyaslayarak avlanma yasağına uygun olup olmadıklarını anlayabilirsiniz. Siz satın almazsanız balık satıcıları tezgahları yavru lüferlerle dolduramaz!  Lüfer balığı, oldukça güçlü bir B12 vitamini kaynağıdır Antioksidan olan selenyum, magnezyum, Omega 3 ve Omega 6 yağ asitleri, potasyum, fosfor, çinko, bakır ve sodyum mineralleri açısında zengin bir besindir. Bu yüzden de mevsiminde sıkça tüketilmesi önerilir. Lüfer balığını damak zevkinize göre buğulama, yahni, ızgara, kızartma yöntemleriyle pişirebilirsiniz. Daha da lezzetlendirmek isterseniz pişirme sırasında sos ya da çeşitli sebzeler gibi yardımcı malzemeler kullanabilirsiniz. Deniz ve et ürünlerine çok yakışan Calve Hardal sosu ile hazırladığımız, pişirmesi oldukça kolay ve pratik tarifimize bayılacaksınız. yapılışı ile ilgili püf noktalarını yazımızda görebilirsiniz. Haydi, şimdi Boğaz’a açılalım…

Fırında Hardal Soslu Lüfer Malzemeleri

  • 2 adet lüfer, temizlenmiş
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • yarım tatlı kaşığı tuz
  • yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber

Sos için

  • 2 yemek kaşığı Calve Hardal
  • 1 yemek kaşığı kapari, yıkanmış, ikiye bölünmüş
  • çeyrek demet maydanoz, sapları ayıklanmış, ince kıyılmış
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 adet limon, suyu ve kabuğunun rendesi

Fırında Hardal Soslu Lüfer Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 180 dereceye ısıtın.
  2. Fırın tepsisinin üzerine folyo ve pişirme kağıdı serin; üzerine balıkları yerleştirin.
  3. Lüferleri havlu kağıt ile iyice kurulayın; üzerine tuz, karabiber ve zeytinyağı gezdirin.
  4. Küçük bir kapta sos malzemelerini karıştırın.
  5. Sosu kağıttan taşmayacak şekilde balıkların iç ve dış kısımlarına ekleyin.
  6. Önce kağıdı, sonra alüminyum folyoyu hava almayacak şekilde katlayıp, kapatın.
  7. 30 dakika fırınlayıp, servis edin.

Afiyet olsun! Fırında Hardal Soslu Lüfer ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

03Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020