Hazırlama Süresi : 20 dk
Pişirme Süresi : 15 dk
Kaç Kişilik : 4
Geleneksel lezzetlerimizden Fırında Kış Kızartması, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Kızartma denince aklımıza yaz aylarında sıkça tüketilen patlıcan, kabak, patates ve üzerine bol domates sosla servis edilen yemek aklımıza geliyor. Bizse bugün kış versiyonuna değiniyoruz. Tabi yoğurdu da unutmamak gerek, zira yoğurtsuz bir sebze kızartması asla düşünülemez. Kızartmayı seven ama yağından dolayı tercih etmeyenler için kızartmanın lezzetini aratmayacak alternatifler de var. Sebzeleri çeşitli pişirme teknikleriyle afiyetle yiyebilirsiniz. Buharda, fırında ya da tavada soteleme tekniğini kullanabilirsiniz… Fırında kış kızartmasına gelirsek; tarifi uygularken dilediğiniz sebzeyi kullanabilirsiniz. Renk renk, çeşit, çeşit, seçim sizin. Kış mevsimindeyse patlıcan ve kabak yerine, karnabahar, brokoli, havuç, Brüksel lahanası ve kereviz kullanarak tüketebilirsiniz. Pratik ve sağlıklı olması sebebiyle bu yemeği evde her an bulundurabilir, misafirlerinize de ana yemek yanında garnitür olarak servis edebilirsiniz. Sevdiğiniz baharatları ve son olarak üzerine yoğurt eklerseniz ana yemek yerine geçmesi de pek mümkün. Malzemeler hazırsa sizi tarife doğru alalım.
Bu nefis Fırında Kış Kızartması tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Parti Yemekleriyemektarifirehberi
Sahur Tarifleri: Sahurda Yapılabilecek Yemekler için 5 Basit Tarifyemektarifirehberi
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi
Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi
SAYFALAR
KATEGORİLER
...
Tüm Hakları Saklıdır - 2020