En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Fırında Patlıcan Kızartma Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Fırında Patlıcan Kızartma Tarifi
Fırında Patlıcan Kızartma Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

Fırında Patlıcan Kızartma Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Yaz ayları geldiğinde tezgahları rengarenk görünümleriyle süsleyen sebzeleri, zeytinyağlılarda, sulu yemeklerde ama en çok da kızartmalarda kullanıyoruz… Kahvaltılarda, hafta sonlarında öğle yemeğine daha yakın yapılan brunchlarda, gün içinde, akşam yemeklerinde, davet sofralarında meze olarak kızartmalar her daim bizimle! Patlıcan, biber, kabak, patates, bamya… Lezzeti tartışmasız olsa da yağda yapılan kızartmaların sağlık açısından çok dengeli tüketilmesi gerekiyor. Peki size harika bir fırında kızartma alternatifimiz var desek ne dersiniz? “Hemen tarifi alalım” cevaplarınızı duyar gibiyiz! Öyleyse sizi daha fazla bekletmeden fırında patlıcan kızartma tarifimize geçelim… Patlıcanı fırında kızartmayı keşfettikten sonra bir daha, yağ çekti mi karardı mı, midemizi rahatsız eder mi, ağır gelir mi diye düşünmenize hiç gerek kalmayacak. Patlıcanlı tarifleri seviyorsanız denemenizi mutlaka tavsiye ettiğimiz, patlıcan yatağında fellah köftesi ve patlıcan soslu penne tariflerimize de bakmadan geçmeyin! Fırında karnıyarık tarifi ve karnıyarık tarifi de keşfetmeniz gereken tariflerimizden! Fırında patlıcan kızartma hem son derece pratik hem de kısa zaman içinde hazır olan bir tarif. Hafta arası işten çıkınca, son dakika misafirlerinde ya da sadece hafif bir yemek hazırlamak istediğiniz fırında patlıcan kızartma ilk akla gelen tarifiniz olacak… Fırında patlıcan kızartma toplamda 20 dakikada hazır! Toplamda dememizin sebebi, her yüzünün 10’ar dakika pişiyor olması. Yani fırında patlıcan közlemeden çok daha kısa sürede kızartma yapabilirsiniz. Fırında patlıcan kızartması ya da herhangi bir sebze kızartması için fırının ızgara ayarında olması gerekmektedir. Fanlı ve güçlü ısı sağlayan modlarda, sebzelerin çabucak pişmesi ve kuruması söz konusu olabileceğinden dikkatli olmak gerekir. Bununla birlikte tepsiye ya da ızgaraya yapışmaması için yağlı kağıtta patlıcan kızartması yapılmalıdır.

Fırında Patlıcan Kızartma Tarifi Malzemeleri

  • 2 kilo (kg) patlıcan
  • Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
  • 2 yemek kaşığı Knorr Baharatlı Sebzeli Çeşni

Fırında Patlıcan Kızartma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları dikine ince dilimleyin, buzlu ve limonlu suya alın. 10 dakika bekletin.
  2. Fırını 180 dereceye ızgara modunda ısıtın.
  3. Küçük bir kasede ayçiçeği yağını ve çeşniyi karıştırın.
  4. Patlıcanları kurulayıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  5. Patlıcanların her iki yüzüne hazırlanan baharatlı yağı fırça ile sürün.
  6. Fırının üst rafında 10 dakika pişirip, patlıcanların tersini çevirin. 10 dakika daha fırınlayıp, fırından alın.
  7. Servis edin.

Şimdiden ellerinize sağlık! Fırında Patlıcan Kızartma Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020