En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Fırında Portakallı ve Biberiyeli Hindi Rosto

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Fırında Portakallı ve Biberiyeli Hindi Rosto
Fırında Portakallı ve Biberiyeli Hindi Rosto

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 75 dk

Pişirme Süresi : 90 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Fırında Portakallı ve Biberiyeli Hindi Rosto yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Karabiber, sarımsak ve biberiye ile aromatik bir lezzet kazanan fırında portakallı ve biberiyeli hindi rosto, şölenlere yakışır görüntüsü ve tadıyla karşınızda! Hindi pişirmeye dair tüm detaylar için Hindi Nasıl Pişirilir: Tüm Püf Noktalarıyla Hindi Eti Pişirme Yöntemi yazımızı ziyaret edebilirsiniz. Hindi rostoya alternatif tarifler arıyorsanız sizi hindi tarifleri yazımıza da davet edelim! Eğer hindi yerine ördek ile davet sofranızı zenginleştirmek isterseniz sizi Portakallı Pekin Ördeği tarifimize davet edelim.

Fırında Portakallı ve Biberiyeli Hindi Rosto Malzemeleri

  • 1 adet hindi, bütün, orta boy
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet jel bulyon
  • 1 adet portakal, kabaca dilimlenmiş
  • 1 adet limon
  • 2 adet soğan, kabaca dilimlenmiş
  • 5 dal biberiye
  • birkaç adet meksika biberi, acı
  • 2 adet havuç, rendelenmiş
  • 1 adet fırın poşeti, büyük boy

çeşni için

  • 2 yemek kaşığı toz biber, kırmızı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yarım tatlı kaşığı kimyon
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş

Fırında Portakallı ve Biberiyeli Hindi Rosto Nasıl Yapılır?

  1. Havucu, kabukları ile beraber portakalı, soğanı ve acı biberi bir tavada soteleyin, portakal suyu ve jel bulyonu tavaya ilave edin, ardından biberiyeyi ekleyin.
  2. Harç malzemelerinin oda sıcaklığına gelmesini bekleyin ve hindinin içine doldurun.
  3.  Fırın torbasının içerisinde çeşni malzemelerini ve Zeytinyağını karıştırın.
  4. İçi doldurulmuş hindiyi fırın torbasına koyup çeşninin ve zeytinyağının hindinin tüm yüzeyine yayın.
  5. 180 derecelik fırında 50 dakika bir tarafı 25 dakika diğer tarafı olacak şekilde pişirin.
  6. Sıcak şekilde servis edip masada porsiyonlayın.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Fırında Portakallı ve Biberiyeli Hindi Rosto ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Ev Burması

Ev Burmasıyemektarifirehberi

03Acı Salsa Soslu Biftek

Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020