En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Fıstık Ezmeli Muzlu Ekmek Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Fıstık Ezmeli Muzlu Ekmek Tarifi
Fıstık Ezmeli Muzlu Ekmek Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

7 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 70 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 16

Fıstık Ezmeli Muzlu Ekmek Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Ne kek ne pasta… Ekmeği muzun içine koymak kimin aklına gelir? Kimin aklına geldiğini bilmiyoruz ama iyi ki gelmiş. İlk olarak 1930’lu yıllarda ortaya çıkan ve banana bread tarifi olarak da bilinen muzlu ekmek tarifi, fazla alışkın olmadığımız bir lezzet olarak kulağa gelse de aslında kararıp yüzüne bakmadığımız meyvenizi değerlendirmenin en lezzetli yolu. Kahvaltı ya da çay saati için ideal olan muzlu ekmek içine koyacağınız Calvé Sürülebilir Fıstık Ezmesi ile kendinizi bir şenlikte hissetmenizi sağlıyor. İçinize tercihen koyacağınız birkaç ceviz veya badem de potasyum, B6 ve C vitamini deposu olan fıstık ezmeli muzlu ekmeğin lezzetini arşa çıkartıyor. Muz ekmeği bir pasta gibi yense de üzerine Calvé Sürülebilir Fıstık Ezmesi sürerek tatlı krizlerinize sağlıklı bir yolla dur diyebilirsiniz. Tamamen soğuduğunda tadına tat katan muzlu ekmek tarifimiz için sayfamıza göz atın.

Fıstık Ezmeli Muzlu Ekmek Tarifi Malzemeleri

  • 175 gram (g) margarin
  • 200 gram (g) şeker
  • 350 gram (g) un
  • 50 gram (g) kakao
  • yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
  • çeyrek tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet muz, olgun
  • 3 yemek kaşığı krema
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 3 tatlı kaşığı Calvé Sürülebilir Fıstık Ezmesi

Fıstık Ezmeli Muzlu Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 160 dereceye ısıtın. Küçük boy bir fırın kalıbını yağlayıp, kenara alın.
  2. Derin bir kabın içerisine margarin ve şekeri alıp mikser ile yüksek hızda krema kıvamı alana dek çırpın.
  3. Düşük hıza alıp, içerisine yumurtaları teker teker ekleyin.
  4. Un, kakao, kabartma tozu ve tuzu ekleyip, karıştırın.
  5. Muzları bir kabın içerisinde çatalla ezip, yumurtalı karışıma ekleyin.
  6. Kremanın içine limon suyu ekleyip, karıştırın. Yumurtalı karışıma ekleyip, karıştırın.
  7. Fırın kabının içine alın, Calvé Sürülebilir Fıstık Ezmesini hamurun üzerine yayıp, bir kaşığın sapı ile hamurun içine dağıtıp, karıştırın.
  8. 70 dakika fırınlayıp, bıçakla üzerine uzunlamasına bir kesik atın.
  9. Oda sıcaklığında 15 dakika dinlendirip, kalıptan çıkarın.

Bu nefis Fıstık Ezmeli Muzlu Ekmek Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020