En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Fried Rice

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Fried Rice
Fried Rice

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 0 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Fried Rice, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. : İftardan Kalan Pilavla Sahur Bereketi 30 gün boyunca iftara ayrı, sahura ayrı yemek hazırlamak zor, kalanları değerlendirmek ise bereketli. Mesela diyelim ki sofradaki diğer lezzetlerden pilava yer kalmadı ya da her yemeğe eşlik eder diye düşünüp tek seferde bol bol pişirdiniz. İşte o pilavın yeniden değerlendirilme yöntemi, pirincin anavatanı Çin’den geliyor; fried rice tarifi yumurtayla protein, zencefille direnç kazandırıyor. Fried rice nerenin yemeği?Dünyanın her yerinde pişirilse de pilavın Uzak Doğu ve Orta Doğu mutfaklarında ayrı bir yeri var. Orta Doğu’da genellikle yoğun baharat ile tatlandırılıp yemeklere eşlik eden kızarmış pilav çeşitleri, Uzak Doğu mutfağında daha sade hazırlanıp sos ve diğer malzemeler eklenerek ana yemek olarak konumlandırılıyor. İftardan kalan pilavı sahurda farklı bir yemeğe dönüştürerek değerlendirmeye olanak tanıyan fried rice, Uzak Doğu mutfağının özelliklerini taşıyor. Kızarmış pilav (fried rice) nasıl yapılır?Kızarmış pilav ya da nam-diğer fried rice tarifi aklınıza hemen dibi tutmuş pilavın kıtır kıtır olmuş, ağızda kırıldıkça patlayan şeker hissi uyandıran halini getirmesin. Aslında kızarmış pilavda pirinçler ayrıca kızartılmıyor. Sadece yemeğe pişmiş pilav olarak eklendiği için Çin mutfağına özgü ekstra yumuşaklığı biraz azalıyor. Sade pişirildikten sonra protein, sebze ve soslarla zenginleştirilen pilav, etli veya vejetaryen bir tarif olarak da hazırlanabilir. Ancak Uzak Doğu’dadan yola çıkıp Ramazan sofralarında yer almak üzere damak zevkimize uyarlanan bu kızarmış pilav, ağırlık yapmadan tokluk hissi sağlaması ve kahvaltı yerine geçebilmesi için proteinini et yerine yumurtadan alıyor.

Fried Rice Malzemeleri

  • 1 adet soğan, Küp doğranmış
  • 1 adet havuç, küp doğranmış
  • 1 adet Knorr Tavuk Suyu Bulyon
  • Çeyrek su bardağı su, sıcak
  • 3 dal taze soğan, ince kıyılmış
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • 4 adet yumurta, çırpılmış
  • Yarım su bardağı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 tatlı kaşığı zencefil, ezilmiş
  • 1 diş sarımsak, ezilmiş
  • 5 su bardağı pilav

Fried Rice Nasıl Yapılır?

  1. Çeyrek su bardağı ayçiçek yağını wok tavada ısıtın
  2. Yüksek ateşte ısıtıp, yumurtaları ekleyin. Karıştırarak kıvam alana dek 30 saniye pişirip, kevgir ile kenara alın.
  3. Kalan ayçiçek yağını ekleyip, soğan ve havuçları ekleyin. 2′ yumuşayana dek soteleyin.
  4. Taze soğanların yeşil kısımlarını sunum için ayırın, beyaz kısımlarını tavaya ekleyip, karıştırın.
  5. Bezelye, zencefil ve sarımsakları ekleyip, karıştırın. 2′ pişirin. Pilavı ekleyip, karıştırın.
  6. Sıcak su ile bulyonu kabın içerisine çözünene dek karıştırın, içerisine soya sosu ve esmer şekeri ekleyip karıştırın.
  7. Hazırlanan sosu tavaya ekleyip, karıştırın. Suyunu çekene dek 2′ karıştırarak soteleyin.
  8. Yumurtaları ekleyip, karıştırın.
  9. Üzerine taze soğanın yeşil kısımları ile servis edin.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Fried Rice ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020