En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Galeta Unlu Poğaça Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Galeta Unlu Poğaça Tarifi
Galeta Unlu Poğaça Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 45 dk

Kaç Kişilik : 8

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Galeta Unlu Poğaça Tarifi. Merhaba pek değerli YKV okurları! Huzurlarınızda içi yumuşacık, dışı kıtır kıtır ve lezzetiyle kahvaltı sofralarına oldukça yakışacak ağızda dağılan galeta unlu poğaça tarifi! Bugüne kadar sizlerle birlikte çok kez mutfağa geçtik ve birbirinden lezzetli tarifler hazırladık. Kâh kolayca yaptık, kâh zorlandık. Ama sonucunda hep mutlu olabildik.  Kimi zaman davetliler için, kimi zaman beş çaylarına, kimi zaman çocuklar için ve kimi zaman da kendimiz için tarifler hazırladık. Bugün de yine öyle bir tarif ile geldik ki kime hazırlayıp sunacağınıza siz karar verin. Bugünkü tarifimiz kahvaltı sofralarına lezzetiyle yeni bir soluk getirecek olan galeta unlu kolay poğaça. Tarifimiz hazırlanış aşaması ve lezzetiyle klasik poğaça tariflerini bir süreliğine rafa kaldırmanızı sağlayacak türden. Galeta unlu poğaça tarifini ister sade, isterseniz de maydanoz, dereotu ve peynir kullanarak çeşitli hazırlayabilirsiniz. Sadesi bile farklı çünkü içerisinde klasik poğaça çeşitlerinden farklı olarak galeta unu kullanılarak hazırlanan bir poğaça. Biz bugün sizler için hazırladığımız reçetemizde beyaz peynir ve maydanoz kullanmayı tercih ettik. Dilerseniz hemencecik malzemelerinizi tezgâhın üzerine yerleştirin ve tarifimizin yapımına geçelim. Buyurunuz galeta unlu poğaça yapımı için hazırladığımız reçetemiz. Poğaçamızı hazırlamaya başlamadan önce fırınımızı ısıtıyoruz. Galeta unlu poğaça kaç derecede pişer merak edenler için 180 derece yeterli olacaktır. Artık hızlıca hamurumuzun yapımı için kolları sıvıyoruz.  Derin bir kaba unu eleyip, ortasına bir havuz açıyoruz. Yoğurt, ayçiçek yağı, kabartma tozu ve tuzu ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana dek elle yoğuruyoruz. Ardından hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alıp, elle açıyoruz. Açtığımız hamurun ortasına kaşar peyniri ve maydanoz koyup, kapatıyoruz. Elle yuvarlayıp, galeta ununa buluyor ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıyoruz. Renk alana dek yaklaşık 30′ fırında pişirdikten sonra servis ediyoruz. Özellikle kahvaltı sofralarına ve beş çaylarına yakışan bu tarifin yanına bir fincan taze demlenmiş çay olmazsa olmaz. Sofranızı daha da zenginleştirmek adına tarifimizin yanına zeytin, salatalık salatası ve peynirden oluşan şarküteri tabağı da kesinlikle çok yakışacaktır. Çocuğunun beslenme çantasında yer verecekler için de ev yapımı soğuk çay ya da taze sıkılmış portakal suyu öneriyoruz. Galeta unlu poğaça tarifinde kusursuz bir görüntü elde etmek istiyorsanız hazırladığınız poğaçaları önce yumurtaya, ardından da galeta ununa batırabilirsiniz. Galeta unlu poğaça kalori miktarına da, merak edenler için kısaca değinelim istiyoruz. Kilo kontrolü yapanların bildiği bir nokta vardır. Hamur işi tarifleri diyet menüleri için ve kilo kontrolü yapanlar için pek önerilmez. Galeta unlu poğaça tarifinin de 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 600 kalori bulunmaktadır. Kalori miktarından da anlaşılacağı üzere diyet menüleri için maalesef ki öneremiyoruz. Sıra geldi galeta unlu poğaça tarifini sevenler için 3 tane daha birbirinden lezzetli tarif önerisinde bulunmaya. Tarifimizi sevenler için tıpkı onun kadar lezzetli masum poğaça, kıymalı poğaça tarifi ve mayasız poğaça tarifini denemenizi öneriyoruz. Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Galeta Unlu Poğaça Tarifi Malzemeleri

    Ana malzemeler

    • 4 su bardağı un
    • 2 su bardağı yoğurt
    • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    • 1/2 tatlı kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    • 2 su bardağı beyaz peynir
    • 1/2 demet maydanoz, ince kıyılmış
    • 1.5 su bardağı galeta unu

    Galeta Unlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Fırını 180 dereceye ısıtın. Derin bir kaba unu eleyip ortasına bir havuz açın.
    2. Yoğurt, ayçiçek yağı, kabartma tozu ve tuzu ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana dek elle yoğurun.
    3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alıp elle açın. Ortasına kaşar peyniri ve maydanoz koyup kapatın. Elle yuvarlayın.
    4. Galeta ununa bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Renk alana dek yaklaşık 30′ fırınlayın. Servis edin.

    Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Galeta Unlu Poğaça Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Yılbaşı

    Yılbaşıyemektarifirehberi

    03Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Kuşbaşılı Pide

    Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020