En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Garnitürlü Pilav Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Garnitürlü Pilav Tarifi
Garnitürlü Pilav Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

6 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 5 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Garnitürlü Pilav Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Ana yemeklerin yanında pilav olmazsa olmaz elbette ki. Bugüne kadar birçok pilav tarifini sizlerle paylaştık ve en güzel davet sofralarında, sıcak aile sofralarında sevdiklerinizle buluşturduk. 🙂  Bugün de yine harika bir pilav tarifi ile sevdiklerinizi mest edeceğiniz, aynı zamanda da rengarenk görüntüsüyle kendine hayran bırakacak olan garnitürlü pilav tarifini tüm püf noktalarını paylaşarak sizlere anlatmak istedik. 🙂 Garnitürlü pirinç pilavı, şehriyeli pirinç pilavı kadar sık yapılmayan yani hak ettiği değeri maalesef ki göremeyen bir tarif oluyor ama yapanların da hakkını vererek yaptığı oldukça lezzetli bir tarif. 🙂 Tam bir renk cümbüşü dediğimiz görüntüye sahip garnitürlü pirinç pilavının tüm sulu yemeklerin, et ve tavuk yemeklerinin yanına oldukça yakıştığını söyleyebilir hatta altına imzamızı bile atabiliriz. 🙂  İddialıyız çünkü tane tane dökülen pilavlar tereyağının enfes kıvamı ve kokusu ile buluşunca ortaya harika işler çıkıyor. Bir de içerisine garnitür eklenince kesinlikle yeme de yanında yat denilesi bir tarif oluyor. 🙂 Gelin biz yatmayalım bugün, mutfağa geçip lezzetli mi lezzetli, rengarenk görüntüye sahip garnitürlü pilav yapımına geçelim. Çok fazla malzemeye ihtiyaç duymadan hazırladığımız garnitürlü pilav için sizleri mutfağa kadar alalım ve garnitürlü pilav nasıl olur görelim. Hazırlaması oldukça basit olan garnitürlü pirinç pilavı için pirinçleri ılık suda kırmamaya özen göstererek yıkıyoruz. Yıkadığımız pirinçlerin suyunu süzüp derin bir kaba alıyoruz. Ardından üzerlerine sıcak su ekleyip bekletiyoruz. Orta boy tencerenin içerisine ayçiçek yağı ekleyip yağın ısınmasını sağlıyoruz. Isınan yağın içerisine pirinçleri ekliyoruz ve rengi opaklaşana dek kavuruyoruz. Opaklaşan pirinçlerin üzerine bulyon ve sıcak suyu karıştırıp ilave ediyoruz ve kapağını kapatıp altını kısıyoruz. Son olarak tencerenin kapağını açıp garnitürleri ekliyoruz ve kapağını tekrar kapatıp suyunu çekmesini sağlıyoruz. Pişen pilavımızı ocaktan alıp oda sıcaklığına geldiğinde servis ediyoruz. Haydi artık garnitürlü pilav çeşitlerinin en güzeline geçelim! Konu pilav olunca servis önerilerinde bulunmasak olmaz tabii ki. 🙂 ‘’Garnitürlü pirinç pilavın yanına ne gider?’’ diye soranlar için tarif önerilerimiz mevcut. 🙂 Rengarenk görüntüye sahip garnitürlü pilavın yanına biz en çok fırında kızarmış tavuk ya da nar gibi kızarmış yumuşacık bonfileyi yakıştırıyoruz. Salata olarak mevsim yeşilliklerinden oluşan bir salata ve içecek olarak da bol köpüklü bir ayran ile tercih edebilirsiniz. 🙂 Garnitürlü pilav yaparken garnitürler donuk ise önceden ılık suyun içerisinde bekleterek pilavın içeresine ekleyebilirisiniz. Bir diğer püf noktası, pilavı ocaktan aldığınızda üzerini nemli bir bez ile kapatıp dinlendirebilirsiniz, pilavın tane tane olmasını sağlayacaktır. Kalori hesaplaması yapan kişiler genellikle pilav konusunda biraz daha temkinli davranırlar. Karbonhidrat ve yağ oranın yüksek olmasından kaynaklı pilav tüketilirken kaç kalori olduğu hesaplanır öncesinde. 🙂 Biz de sizler için detaylı bir araştırma yaptık ve garnitürlü pilav kalori miktarını sizlerle paylaşmak istedik. Bir porsiyon garnitürlü pilav yaklaşık olarak 200 kalori bulundurmaktadır.  Garnitürlü pirinç pilavını sevenlere 3 tane birbirinden lezzetli pilav önerimiz de var. 🙂 Bezelye severlere bezelyeli pilav tarifi, sebze severlere sebzeli pilav tarifi ve etsiz olmaz diyenlere de etli sebzeli pilav tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. 🙂

Garnitürlü Pilav Tarifi Malzemeleri

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 2 su bardağı garnitür
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 adet Knorr Tavuk Suyu Bulyon

Garnitürlü Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçleri ılık akan suyun altında bir süzgecin içerisinde kırmamaya özen göstererek yıkayın.
  2. Süzüp, bir kaba alın. Üzerine kaynar su ekleyip, oda sıcaklığına gelene dek 15′ bekletin.
  3. Orta boy bir tencerede ayçiçek yağını ısıtın. Süzüp, kurulanan pirinçleri tencereye ekleyin. Rengi opaklaşana dek kırmamaya özen göstererek karıştırarak 5′ kavurun.
  4. Sıcak su ile bulyonu karıştırıp, tencereye ekleyin. Kapağını kapatıp, altını kısın. 10′ pişirin.
  5. Kapağı açıp, garnitürleri ekleyin. Suyunu çekene dek kapağı kapalı olarak 2′ daha pişirin.
  6. Ocaktan alıp, üzerine bir bez örtün. 10′ dinlendirip, servis edin.

Şimdiden ellerinize sağlık! Garnitürlü Pilav Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020