En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Gelin Bohçası Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Gelin Bohçası Tarifi
Gelin Bohçası Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Pişirme Süresi : 0 dk

Kaç Kişilik : 8

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Gelin Bohçası Tarifi. Pratikliği lezzetinden önce gelen muhteşem bir tatlı ile karşınızdayız bugün. Fırına gerek duymadan yalnızca birkaç malzeme ile hazırlanıp, sofralarımıza renk ve lezzet katan muhallebili gelin bohçası tarifini sizlerle paylaşmak istiyoruz.  Malzemeleri her evin mutfağından bulunan, lezzeti dilden dile yayılacak olan ve pratikliği ile zaman arttırabileceğiniz gelin bohçası tatlı tarifi, krep gibi pişen kekinin içerisine muhallebi eklenip sunulan bir tatlı. Gelin bohçası tarifini bilmeyenler ya da daha önce denemeyenler için biraz daha detaylandıralım. Ardından da mutfağa geçip, eğlenirken lezzet dolu anlar yaşayacağımız tarifimizi birlikte hazırlıyor olacağız. Şekli ve görüntüsü itibariyle gelin bohçası adını alan bu tarifimiz, dışı krepten oluşan ve içerisine muhallebi doldurulup bohça şeklinde katlanan bir tatlı. Lezzetinin yanı sıra hafif oluşuyla da oldukça tercih edilen gelin bohçası için beş çaylarının en şık sunumlu tatlısı diyebiliriz. 7’den 70’e herkesin beğenisini kazanan gelin bohçası özellikle de çocukların yemeyi dört gözle beklediği, yerken mutluluktan havalara uçtuğu enfes tariflerden. O halde okuldan eve dönen çocuklarınızı bu tatlı ile karşılamaya ne dersiniz?  Beş çayları için sayısız tarif önerisi paylaştık bugüne kadar ve gelin bohçası tarifini paylaşmasak olmazdı!  Gelin bohçası tarifi tepside mi yoksa tavada mı pişer hemen sizlere de aktaralım. Yukarıda da kısaca değinmiştik aslında. Bu tarifimiz fırına ihtiyaç duymadan tavada hemencecik hazırlayabileceğiniz bir tarif. Un, yumurta, süt ve diğer tatlı malzemeleriniz hazırsa mutfağa geçip tatlımızın nasıl yapıldığına hızlıca göz atalım. Gelin bohçası tarifi için öncelikle derin bir kabın içerisine süt ve şantiyi ekleyip mikser ile yüksek hızda kıvam alana dek 3′ çırpıyoruz. Hazırladığımız bu şantiyi buzdolabına dinlenmeye alıyoruz. Ardından derin bir kabın içerisinde yumurta, süt, tereyağı, şeker ve kakaoyu mikserle düşük hızda çırpıp, unu ekliyoruz. Kıvam alınca kenara alıyoruz. Küçük boy bir tavayı ısıtıp, hamurdan 2 yemek kaşığı ekliyor ve orta ateşte pişirdikten sonra kenara alıyoruz. Pişen krepleri dilim şeklinde ortadan ikiye katlayıp ortasına krem şanti sıkıyoruz ve kremalı kısmını Hindistan cevizine batırıp, servis tepsisine diziyoruz. Beş çaylarına ya da günün herhangi bir öğünü için hazırlanan bu tarifimiz için sayısız servis önerisinde bulunabiliriz. Ama gelin şimdi tarifimizin yanına en çok yakışan servis önerilerine göz atalım. Özenle hazırlanan gelin bohçasını beş çayına hazırladıysanız yanına kısır, tuzlu kurabiye, patatesli börek ve taze demlenmiş bir fincan çay ile servis edebilirsiniz. Çocuklara servis edecekseniz bir bardak süt ya da portakal suyu kesinlikle çok yakışacaktır. Kreplerinizi pişireceğiniz tavanızı ocakta ısıtıp, her tarafını hafif yağlayarak da güzel pişmesini sağlayabilirsiniz.  Pişen krepler iyice soğuduktan sonra krem şantiyi eklemek oldukça önemli! Gelin bohçası kaç kalori merak edenler için hızlıca değinelim istiyoruz. Kalori yönünden oldukça zengin olan bu tarifimizin 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 200 kalori bulunmaktadır. Kalori hesaplaması yapanlar için maalesef ki öneremediğimiz bir tarif. Gelin bohçası tarifini sevenler için 3 tane daha birbirinden lezzetli tarifi paylaşmak istiyoruz. İlk olarak prenses tatlısı tarifi, ardından Kıbrıs tatlısı tarifi ve son olarak da sütlü fincan tatlısı tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Gelin Bohçası Tarifi Malzemeleri

    Ana Malzemler

    • 2 adet yumurta
    • 1 su bardağı süt, yarım yağlı
    • 1.5 su bardağı un
    • 2 yemek kaşığı tereyağı, eritilmiş
    • 2 yemek kaşığı kakao
    • 1/4 su bardağı şeker

    iç harcı için

    • 2 paket krem şanti
    • 2 su bardağı süt, yarım yağlı
    • 1 su bardağı Hindistan cevizi

    Gelin Bohçası Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Derin bir kabın içerisine süt ve şantiyi ekleyip mikser ile yüksek hızda kıvam alana dek 3′ çırpın.
    2. Buzdolabına dinlenmeye alın.
    3. Derin bir içerisinde yumurta, süt, tereyağı, şeker ve kakaoyu mikserle düşük hızda çırpıp, unu ekleyin.
    4. Kıvam alınca kenara alın. Küçük boy bir tavayı ısıtıp, hamurdan 2 yemek kaşığı ekleyip orta ateşte 1′ pişirip, kenara alın.
    5. Pişen krepleri dilim şeklinde ortadan ikiye katlayıp ortasına krem şanti sıkın.
    6. Kremalı kısmını Hindistan cevizine batırıp, servis tepsisine dizin. Servis edin.

    Şimdiden ellerinize sağlık! Gelin Bohçası Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020