En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Glutensiz Kek Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Glutensiz Kek Tarifi
Glutensiz Kek Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 60 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 8

Glutensiz Kek Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Kek denildiğinde genelde aklımıza beyaz un ile yapılan, kakaolu, meyveli, cevizli ve fındıklı gibi çeşitleri gelir. Bu çeşitleri de diyet yapanların ve yediklerine dikkat edenlerin çok tercih etmediklerindendir. İşte bu noktada glutensiz kek harika bir seçim olacaktır! Çaya misafirleriniz gelecek ama siz ya da konuklarınızdan birisi diyetteyse, glüten intoleransı varsa ya da sadece sağlıklı beslenmek istiyorsanız hafif eşlikçilerin arayışı içinde olabilirsiniz! Biraz klişelerden de uzak olayım ama konuklarıma da lezzetli ve farklı bir tatlı sunayım derseniz glutensiz kek harika bir seçim olacaktır. Glutensiz kekin en önemli özelliği tabii ki glutensiz un kullanılmasıdır. Artık pek çok markette glutensiz un seçeneklerine kolayca ulaşılabiliyor ama glutensiz un bulamazsanız onun alternatifi olan nohut ununu evde hazırlamak için buyurun tarifimize! Glutensiz kek karışımımız şekersiz değil. Eğer gerçekten diyet bir kek yapmak isterseniz glutensiz şekersiz kek olarak da hazırlamak sizin elinizde. Bunun için kekinizde pekmezin tatlı aromasından faydalanabilirsiniz ama maalesef şeker ile yapıldığı kadar lezzetli olamayabilir. Glutensiz kek tarifini sevdiyseniz en az onun kadar leziz glutensiz antep fıstıklı turta ve glutensiz kurabiye tariflerimizi buraya bırakalım! Eğer gluten intoleransınız yoksa sadece farklı kek tarifleri arıyorsanız, cevizli muzlu keki denemenizi de öneririz. Glutensiz unumuz hazırsa, glutensiz kek yapımı için hemen mutfağa geçelim. Afiyet olsun!

Glutensiz Kek Tarifi Malzemeleri

  • 1 su bardağı tereyağı, oda sıcaklığında
  • 1 su bardağı şeker
  • 5 adet yumurta
  • 1 + Çeyrek su bardağı glutensiz un
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım tatlı kaşığı tuz

Glutensiz Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 160 dereceye ısıtın.
  2. Derin bir kabın içerisine tereyağı ve şekeri alın, pürüzsüz bir kıvam alana dek mikser ile çırpın.
  3. Yumurtaları teker teker düşük hızda çırparak ekleyin.
  4. Kuru malzemeleri eleyerek ekleyip, pürüzsüz bir kıvam alana dek düşük hızda çırpın.
  5. Fırın kabını yağlayıp, kek hamurunu kalıba ekleyin ve fırınlayın.
  6. Yaklaşık 1 saat pişirin, kürdan batırarak ortasının hamur olup olmadığını kontrol edin.
  7. Oda sıcaklığında, bir tel üzerinde soğumaya alın.
  8. Dilimleyip servis edin.

Afiyet olsun! Glutensiz Kek Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

03Knorr ile Yöresel Tarifler

Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020