En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Glutensiz Lahmacun Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Glutensiz Lahmacun Tarifi
Glutensiz Lahmacun Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

7 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Glutensiz Lahmacun Tarifi. Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri hiç şüphesiz lahmacun! İncecik çıtır çıtır hamuru, ete doyuran aromatik harcı ve arasına koyulan taze yeşillikleriyle lahmacun, hepimizin ağzını sulandırıyor. Bugün de evde leziz bir lahmacun hazırlayacağız sizinle. Yalnız bu lahmacunlar, leziz olmalarının yanı sıra özellikle gluten içermedikleri için Çölyak hastalarını ve gluten intoleransı olanları sevindirecek. Evet evet, bugün evde glutensiz lahmacun tarifi yapıyoruz! Glutensiz lahmacun hamuru, klasik beyaz un yerine glutensiz un içeriyor. Bunun dışındaki malzemeler orijinal lahmacun tarifiyle tamamen aynı. Hamur malzemelerinde yapacağımız bu ufak görünen değişiklik, gluten tüketmemesi gerekenler için aslında oldukça önemli zira glutenin hassas bünyelerde şişkinlikten bulantıya kadar pek çok yan etkisi olabiliyor. Gluten intoleransı olanları ve Çölyak hastalarını lahmacun lezzetine doyuracak glutensiz lahmacun yapımına geçmeden önce isterseniz sizi birkaç glutensiz tarifimizle daha tanıştıralım. Günün her öğününe çok yakışacak, ekmek ihtiyacınızı lezzetle giderecek glutensiz ekmek tarifi; İtalya’da pizza yiyormuş hissiyle mest edecek glutensiz pizza tarifi ve son olarak doyurucu kocaman bir tabak makarnaya hayır diyemeyenler için glutensiz makarna tarifi! Haydi sizi bu enfes glutensiz lahmacun tarifine alalım, evde lahmacun yapımının sırlarını beraber keşfederken lezzete doyalım! Glutensiz lahmacun tarifimizde, harcın hazırlanması esnasında biz mutfak robotunu pratiklik açısından tercih ettik. Tabii eğer lahmacunlarınızda daha geleneksel bir lezzete ulaşmak istiyorsanız mutfak robotu kullanmak yerine; harç malzemelerini zırh ya da geniş bir bıçak ile tahta üzerinde elle doğrayabilirsiniz. Hazırlık süresini biraz artıracaktır bu işlem fakat lezzete katkısı da büyük olacaktır. 🙂 Hamuru çıtır çıtır olmuş, lezzeti damakları büyüleyen lahmacunların servisinde geleneksellikten yanayız! Maydanoz, sumaklı soğan ve limon, lahmacunların olmazsa olmazlarından. Arzuya göre ince kıyılmış göbek salata da tercih edebilirsiniz. Göbek salatanın tazeliği ve çıtırlığı, lahmacunlara enfes bir doku katacaktır. İçecek olarak da buz gibi bir bardak ayran veya şalgam suyu öneriyoruz! Glutensiz lahmacun tarifinin bir porsiyonu ortalama olarak 230 kalori civarındadır. Lahmacunlarınızın büyüklüğüne ve porsiyondaki lahmacun sayınıza göre kalori hesabı değişeceğinden, bu değeri ortalama kabul etmenizde fayda var.   Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Glutensiz Lahmacun Tarifi Malzemeleri

    ana malzemeler

    • 250 gram (g) glutensiz un
    • 1 tatlı kaşığı kuru maya
    • 1 adet yumurta
    • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    • 1/2 su bardağı ılık su
    • 1/4 tatlı kaşığı tuz

    harcı için

    • 1 adet kuru soğan
    • 1 adet domates
    • 150 gram (g) yağlı dana kıyma
    • 1 tatlı kaşığı domates salçası
    • 1 tatlı kaşığı biber salçası
    • 1 adet kapya biber
    • 1/4 su bardağı ayçiçek yağı
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Tatlı Toz Kırmızı Biber
    • 1 tatlı kaşığı tuz

    Glutensiz Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Derin bir kaba unu alıp ortasına bir havuz açın. Kuru maya ve ılık suyu ekleyip karıştırın. 5′ bekletin.
    2.  
    3. Yumurta, ayçiçek yağı ve tuzu ekleyip, kıvam alana dek mikserin yoğurma ucu ile düşük hızda yoğurun.
    4.  
    5.  
    6.  
    7.  
    8.  
    9.  
    10.  
    11.  
    12.  
    13.  
    14. Kabın üzerini streçleyip sıcak bir yerde 30′ mayalanmaya bırakın. Harç malzemelerini mutfak robotunda incelene dek çekin. Süzgeç üzerine alıp fazla suyunu süzün.
    15.  
    16.  
    17.  
    18.  
    19.  
    20.  
    21.  
    22.  
    23.  
    24.  
    25. Fırını 200 derece fanlı ayarda ısıtın. Hamuru 8 parçaya bölüp unlu tezgahta açın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
    26.  
    27.  
    28.  
    29.  
    30.  
    31. Harcı hamurlara paylaştırıp, bastırarak yayın. Kenarları ve altı çıtırlaşana dek yaklaşık 15′ pişirin. Sıcak servis edin.
    32.  
    33.  

    Bu nefis Glutensiz Lahmacun Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020