En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Glutensiz Makarna Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Glutensiz Makarna Tarifi
Glutensiz Makarna Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

7 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Glutensiz Makarna Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. İtalyan mutfağının leziz pizzaları ve taze makarnaları, orijinal tariflerinde rafine buğday unu ile hazırlanır. Bu nedenle, glütensiz beslenmek zorunda olan ya da glutensiz beslenmeyi benimsemiş insanlar bu lezzetlerden mahrum kalmak durumunda olabiliyor. Artık bu değiştirmek elimizde, çünkü pek çok tarifin glutensiz versiyonunu kolayca hazırlayabiliyoruz, makarna da bunlardan biri! Öyleyse gelin glutensiz makarna yapımına dair tüm detayları sizinle paylaşalım! Glutensiz makarna hamuru tarifinde kullanmak üzere pek çok alternatifimiz var. Kahverengi pirinç unu, nohut unu ve kinoa ununu rahatlıkla kullanabiliyoruz. Glutensiz ana yemeği, yeni glutensiz bir tatlı ile taçlandırmaya ne dersiniz? Cevabınız “Evet!” ise glutensiz Antep fıstıklı turta tarifimize hemen göz atın! Glutensiz makarnanın birçok farklı çeşidi vardır, bu nedenle onu belirli bir tada sahip olarak tanımlamak zordur. Eğer glutensiz makarnayı evde yapıyorsanız lezzetini artırmanın yolu oldukça kolaydır: Normalden biraz daha fazla tuz kullanmak! Daha spesifik bir miktar vermemiz gerekirse, her 500 gram taze makarna için yaklaşık 1,5 yemek kaşığı tuz kullanabilirsiniz. Bu tuzun tamamı glutensiz makarnanız tarafından emilmez, ancak oldukça lezzetli olmasını sağlar. Glutensiz makarnanızı lezzetlendirdiğinize göre şimdi de onu şekillendirerek farklılaştırabilirsiniz! İnce uzun ya da minik şekillerde hazırlamak tamamen zevkinize kalmış! Eğer glutensiz makarnayı hazır aldıysanız ve soslarla zenginleştirmek isterseniz, evde yapabileceğiniz çeşit çeşit sos ile aromasını kolayca artırabilirsiniz. Birazdan anlatacağımız bezelyeli ve fesleğenli makarna sosunu mutlaka denemenizi öneririz! Üzerine parmesan peyniri ile leziz ve hafif bir yemek elde edebilirsiniz. Glutensiz makarna nasıl pişirilirse pişirilsin mutlaka sosla servis edilmelidir! Tabii ki sosumuzun da glüten içermeyen malzemelerden oluştuğuna dikkat etmemiz gerekir. En klasiklerden biri olan domates sosu hem bitkisel içeriği hem de glutensiz olmasıyla harika bir seçim olacaktır. Ayrıca, avokadolu, sebzeli ve tofulu soslar da denemeye değer!

Glutensiz Makarna Tarifi Malzemeleri

  • Yarım paket glutensiz makarna
  • 1 paket Knorr Fesleğenli Makarna Sosu
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 su bardağı parmesan, rendelenmiş
  • 6-7 adet fesleğen yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Glutensiz Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir tencereyi su ile doldurup, tuz ekleyin.
  2. Kaynar suda makarnaları paket talimatına göre haşlayıp, süzün. Suyundan ayırın.
  3. Geniş bir tavaya 1.5 su bardağı makarna suyu ve sos karışımını ekleyip, kıvam alana dek orta ateşte çırparak pişirin.
  4. Kaynayınca altını kısıp, bezelyeleri ekleyin. 2 dakika pişirin.
  5. Makarnaları ekleyip, 2 dakika karıştırarak pişirin.
  6. Üzerine parmesan ekleyip, servis edin.

Bu nefis Glutensiz Makarna Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

03Knorr ile Yöresel Tarifler

Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020