En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Gökkuşağı Pasta Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Gökkuşağı Pasta Tarifi
Gökkuşağı Pasta Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 12 dk

Pişirme Süresi : 50 dk

Kaç Kişilik : 8

Gökkuşağı Pasta Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Gökkuşağı pasta, çok sade ancak ustalık isteyen bir pastadır. Evet dondurmaları siz yapmıyorsunuz ancak mereng, yani bezeleri siz yapacaksınız, ki bu dondurma yapmaktan çok daha dikkat isteyen bir iş. Mereng, yumurta beyazı ve şekerin çırpılması, bazen de limon suyu, sirke konulmasıyla yapılan bir tatlıdır. 4 farklı ülkenin, 4 farklı merengi vardır. Bu ülkeler; İsviçre, Fransız, Polonya ve İtalya. Fransız merengi, evlerde en çok yapılan merengdir, yumurta beyazı ve şekerin çırpılmasıyla yapılır. İtalyan merenginde ise, şeker yerine şerbet kullanılır, çırpılmış yumurta aklarının şerbetin soğuyana kadar yavaş yavaş yedirilmesi ve yumurta aklarının katılaşması ile yapılır. Bu mereng, tekrar pişirmeye gerek olmaz, bu haliyle uzun süre çökmeden dayanır. İsviçre merenginde, şeker, yumurta akına benmari üzerinden, yumurta akları soğuyana kadar çırparak yedirilir. Son olarak, Polonya merengi, Fransız ile aynıdır bir tek bir tutam tuz da konulur. Merengi pişirmeden önce nasıl test edersiniz biliyor musunuz? Merengi çırptığınız kabı, içinde mereng hala dururken, baş aşağı çevirirseniz ve mereng yere düşmezse, olmuştur. Mereng ile başka neler yapabilirim derseniz; öncelikle pastanelerde sıkça gördüğümüz bezelerden yapabilirsiniz, bunların içine damla çikolata, bal, vanilya ne isterseniz koyabilirsiniz, Pavlova yapabilirsiniz, meşhur Budapeşte keki yapabilirsiniz, bu liste daha uzar gider, bunlar şu an benim aklıma gelenler. Rengarenk neşeli bir tatlıya her zaman ihtiyacımız var! O zaman mutfağa geçelim ve Gökkuşağı Pasta yapmaya başlayalım! 1 porsiyon Gökkuşağı Pasta 357 kaloridir.

Gökkuşağı Pasta Tarifi Malzemeleri

    Beze katları için

    • 6 adet yumurta beyazı
    • 2 su bardağı toz şeker
    • çeyrek tatlı kaşığı tuz
    • 1 adet kağıt pasta altlığı
    • 1 adet yağlı kağıt

    Harç için

    • 5 yemek kaşığı Carte d’Or Antep Fıstıklı Dondurma
    • 5 yemek kaşığı Carte d’or Çilekli Dondurma
    • 5 yemek kaşığı Carte d’Or Limonlu Dondurma

    Gökkuşağı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. 6 adet yumurta beyazını iyice kurulanmış bir kapta mikser ile çırpın. Köpürünce içine yavaş yavaş tuzu ve şekeri ekleyin.
    2. Mikseri kaldırınca bezenin ucu havada kalıncaya  
    3. kadar çırpın.  
    4. Fırın tepsilerinize uyacak boyda 3 parça yağlı kağıt hazırlayın. Yağlı kağıdın üzerine pasta altlığını koyup etrafını kurşun kalemle çizerek 5 adet daire oluşturun. 
    5. Yağlı kağıdın çizmediğiniz tarafı üste gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin, köşelerinin altına beze harcı sürerek kağıdı tepsiye sabitleyin. 
    6. Beze harcını 5 eşit parçaya ayırıp, çizdiğiniz dairelerin içine bıçakla yüksekliği 1cm’yi geçmeyecek şekilde sürün. 
    7. Önceden ısıtılmış 80°C’lik fırında, üzerinin kahverengileşmesine izin vermeden 1.5-2 saat pişirin. Fırını kapatıp, içinde bezeleri iyice kurutun.  
    8. Ardından beze disklerinizi bir tabakta, pasta altlığının üzerinde dizmeye başlayın. Bir kat beze üzeri 4-5 çorba kaşığı dondurma olacak şekilde pastanızı istifleyin. 30 dakika derin dondurucuda bekletip servis edin. 

    Şimdiden ellerinize sağlık! Gökkuşağı Pasta Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020